Foto: Publicitātes foto

Pērn par Latvijā reģistrēto juridisko personu visvairāk pirkto luksusa automašīnu modeli kļuvis "BMW X6", liecina biznesa žurnāla "Kapitāls" veiktais pētījums.

Pērn Latvijā reģistrētie uzņēmumi iegādājušies 68 "BMW X6" automašīnas, kas ražotas no 2010. līdz 2012.gadam. Tas ir par 13 vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt iegādāto "BMW X5" skaits pieaudzis no 33 automašīnām 2011.gadā līdz 57 spēkratiem pērn.

Neraugoties uz Valsts ieņēmumu dienesta aktivitātēm, apkarojot uzņēmēju praksi iegādāties luksusa automašīnas uz juridisku personu vārda, lai izvairītos no pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas par dārgajiem pirkumiem, uzņēmumu vajadzībām joprojām iegādātas arī īpaši dārgas luksusa automašīnas.

Līdztekus 13 "Bentley Continental GT" pērn uzņēmumi nopirkuši arī divus "Bentley Continental GTC" un četrus "Bentley Mulsanne" limuzīnus, sešus "Porsche Cayenne Turbo", divus "BMW 760", piecus "BMW X6 M" un divus "Ferrari - "458" un "California".

Savukārt ekskluzīvākā no pērn Latvijā reģistrētajām luksusa automašīnām ir vienu miljonu latu vērtais "Aston Martin One - 77", ko iegādājusies un uz sava vārda reģistrējusi pazīstamā Ventspils uzņēmēja Oļega Stepanova dzīvesbiedre Viktorija Stepanova. Visā pasaulē šādas ir tikai 77 automašīnas.

Ar pilnu Latvijas uzņēmēju iecienītāko luksusa automašīnu sarakstu var iepazīties biznesa žurnāla "Kapitāls" marta numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!