Foto: LETA

Jaunā valsts uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) vadītāja meklēšanai piesaistītā personāla atlases kompānija "Executive Search Baltics", kas strādā ar zīmolu "Amrop", sākusi uzrunāt amata kandidātus, informē "Executive Search Baltics" partneris Viesturs Lieģis.

Pēc viņa teiktā, kandidātu izvērtēšana noritēs saskaņā ar skrupulozu un stingri strukturētu vērtēšanas procedūru. Šāda procedūra piemērota arī citu "Amrop" veiktu privātu un valsts kapitālsabiedrību augstākā līmeņa vadītāju atlasē, tostarp kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja amata atlases procesā, kurā darbu sākusi Baiba Rubesa.

Lieģis atzīmēja, ka kompānija arī pabeigusi darbu pie energokompānijas "Latvenergo" triju Neatkarīgās Audita Komitejas locekļu amata kandidātu atlases. Savukārt 2012. gadā "Amrop" veica bankas "Citadele" valdes priekšsēdētāja un divu padomes locekļu amata kandidātu atlasi, bet 2011. gadā "Amrop" veica "airBaltic" valdes priekšsēdētāja amata kandidātu novērtēšanu.

"Nav šaubu, ka LDz vadītājs tiks izraudzīts, vērtējot kandidāta kvalitātes. Šis nav skaistumkonkurss, kurā kandidātus vērtē pēc principa - patīk, nepatīk, ērts vai neērts kandidāts, kā to varam novērot publiskajā telpā no dažādām ieinteresētajām pusēm. "Amrop" personāla atlase balstās pasaulē atzītā metodoloģijā, kas ļauj pārliecināties par kandidātu atbilstību vai neatbilstību šāda līmeņa amata prasībām," LDz vadītāja atlases procesu komentēja Lieģis, piebilstot, ka "publiskās diskusijas par un ap kandidātiem procesu ietekmē tikai tādā mērā, ka traucē veiksmīgai procesa norisei. Neviens kandidāts nevēlas tikt publiski apspriests pirms pats pieņēmis gala lēmumu par pašreizējās darba vietas un karjeras maiņu, tāpēc vairākkārt esam uzsvēruši ētikas un konfidencialitātes lomu veiksmīgai kandidāta izvēlei".

Jau rakstīts, ka SM izsludināja konkursu uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu pēc tam, kad ilggadējais uzņēmuma vadītājs Uģis Magonis tika atlaists saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

No LDz vadītāja amata pretendenta tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā, vismaz trīs gadu pieredze liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā.

Tāpat kandidātam jāpiemīt pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā un izpratnei par transporta loģistikas nozares darbības principiem. Pretendentam arī jāpiemīt augstai ētikas standartu izpratnei, godīgumam un nevainojamai reputācijai

Pašlaik LDz valdē strādā Edvīns Bērziņš, Ēriks Šmuksts un Aivars Strakšas, kurš ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!