Foto: Publicitātes foto

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Martins Gauss jau vairāk nekā desmit gadus vada Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic".

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Varbūt ne visi lasītāji zina, ka, lidojot ar "airBaltic", pastāv iespēja, ka kapteinis esmu es pats, jo joprojām turpinu lidot," atklāj aviokompānijas izpilddirektors.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem es ierados Latvijā no Vācijas, lai vadītu lidsabiedrību "airBaltic" un pārstāvētu lidsabiedrību ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā.

Esmu komunikabls un vērsts uz komunikāciju ar apkārtējiem cilvēkiem. Man patīk mainīt un uzlabot lietas, kā arī virzīt tās uz priekšu. Kad es ierados Latvijā, bija jāiegulda liels darbs, lai lidsabiedrība kļūtu par globālu nozares spēlētāju, kā arī nonāktu tur, kur tā ir šodien.

Manas stiprās puses noteikti ir komunikācija un vadības prasmes ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mērogā.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Joprojām turpinās atkopšanās no vēsturiskās krīzes aviācijas nozarē. Šobrīd visām Eiropas aviokompānijām viens no lielākajiem izaicinājumiem ir apkalpot pasažieru lielo pieprasījumu, jo pēc krīzes lēnais rezervāciju kāpums ir paātrinājies.

Viens no mūsu šī brīža plāniem ir panākt, lai tuvākajā nākotnē mūsu flotē būtu pietiekami daudz lidmašīnu, kas varētu pārvadāt visus "airBaltic" pasažierus. Taču, ja skatāmies tālākā nākotnē, tad, protams, sagatavot aviokompāniju kotācijai biržā, kas uzņēmuma lieluma dēļ būs lielākais IPO Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!