Foto: Privātais arhīvs
Kārlis Mendziņš ir Igaunijas elektroauto uzlādes tīkla "Eleport" vadītājs Latvijā, iepriekš attīstījis pats savu biznesa ideju par elektroauto uzlādi, izmantojot pilsētas apgaismojuma stabus, un jau vairākus gadus savā blogā arī atspoguļo aktualitātes nozarē. Daudzo pienākumu dēļ viņš pats sevi raksturo kā cilvēku ar vairākām cepurēm.

"Strādājot uzlādes nozarē, man ļoti bieži sanāk uzlādēties – katras jaunās uzlādes stacijas atklāšana ir arī man pozitīvu emociju lādiņš," saka Kārlis.

Igauņiem piederošā SIA "Eleport" Latvijā reģistrēta 2021. gada maijā. 2021. gadā uzņēmums strādāja ar 19 660 eiro zaudējumiem, jaunākie finanšu dati vēl nav pieejami, liecina informācija "Lursoft".

"Par spīti jaunuzņēmumu veiksmes stāstiem, uzlādes bizness nenes tūlītēju peļņu. Patiesībā Latvijā mēs pirmos peļņas rezultātus, iespējams, redzēsim tikai pēc pieciem gadiem," sarunā ar "Delfi Bizness" saka vadītājs.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Es uzaugu Rīgā, Teikā, kur arī pabeidzu vidusskolu, bet pēc tās devos uz Nīderlandi mācīties elektroinženierzinātnes. Atgriežoties Latvijā pēc goda bakalaura iegūšanas un nedaudz pastrādājot par elektroinženieri, sapratu, ka tomēr vēlos strādāt citā jomā, un pašmācības ceļā pārkvalificējos par tīmekļa programmētāju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!