Foto: Privātais arhīvs
Dāvis Vītols ir Latvijas Alkohola nozares asociācijas izpilddirektors. Viņa darba uzdevums ir aizstāvēt alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju intereses, vienlaikus pievēršot uzmanību arī sabiedrības izglītošanai par atbildīgu alkohola lietošanu.

Pašlaik asociācijā ir vairāk nekā desmit biedru.

"Strādāju šajā nozarē, jo šī bija un joprojām ir laba karjeras izaugsmes pozīcija," saka Dāvis Vītols.

No darba brīvajā laikā viņš aktīvi spēlē tenisu un sevi dēvē par cilvēku, kuram nepatīk daudz strādāt, taču to dara kvalitatīvi un produktīvi.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Kā vērtējat Latviju kā vietu, kur attīstīt biznesu? Kādi ir plusi un mīnusi?

Tas atkarīgs no tā, kādu biznesu vēlaties attīstīt, jo, manuprāt, daudziem biznesa virzieniem Latvija nav gatava un, iespējams, arī nebūs. Latvijai ir savas priekšrocības ar relatīvi lēto darbaspēku un būšanu Eiropas Savienībā, taču konkurēt ražošanas efektivitātē ar, piemēram, Poliju ir un būs ārkārtīgi grūti. Tādēļ noteikti ir jāinvestē zinātnē un inovācijās, jo tās ir nozares, kur tiks ražoti produkti ar augstu pievienoto vērtību. Noteikti būtu jāpārskata finanšu sistēmas regulējums, kā arī jāmazina lielā birokrātija, kas traucē straujākai attīstībai.

Ja jums piedāvātu rītdien pavadīt jūsu ideālo dienu, kāda tā būtu?

Sapņi par ideālo dienu laika gaitā mēdz mainīties. Ja par reālām lietām, tad dotos ar ģimeni izbraucienā pa Latviju. Ja par fantāzijām – gribētos aizceļot pagātnē un nākotnē, paskatīties, kā cilvēki dzīvoja, dzīvos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!