Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Gints Miķelsons ir biedrību "Latvijas Būvuzņēmēju partnerība" un "Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome" vadītājs, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas padomes loceklis un uzņēmējs.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Es savā dziļākajā būtībā esmu mednieks, man patīk periodiski atklāt jaunas vides, iepazīt jaunus cilvēkus, gūt īstermiņa biznesa rezultātus un doties tālāk jaunos izaicinājumos," sevi raksturo Gints Miķelsons.

Kā vērtējat Latviju kā vietu, kur attīstīt biznesu? Kādi ir plusi un mīnusi?

Latvijā juridiski izveidot biznesu ir vienkārši. Bet visa pamatā ir tava unikālā biznesa ideja, ticība tai un uzņēmēja spējas. Tagad moderni runāt par jaunuzņēmumiem. Jāpiekrīt, ka digitālais laikmets rada jaunas globālu biznesu iespējas. Taču nevajag aizmirst, ka Latvijā vienmēr būs pieprasījums pēc pamata biznesiem: pārtikas ražošanas, vieglās rūpniecības, enerģētikas, elektronikas, būvniecības, kokapstrādes. Latvija it kā dodas pakalpojumu virzienā, bet daudzi saprot, ka lielāka pievienotā vērtība ir tieši ražošana. Manu cieņu vienmēr vairāk izpelnīsies uzņēmēji, kuri ražo, nevis tikai tirgo. Es teiktu, tuvākos septiņus gadus, radot jaunu ražošanas biznesu, jākoncentrējas uz ES fondiem vai eksporta/importa iespējām ar Ukrainu, protams, arī drošības industrijā ES valstīs un Skandināvijā būs būtisks pieprasījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!