Foto: Privātais arhīvs
Kristaps Grietiņš ir mežu apsaimniekošanas uzņēmumu "Ziemeļlatvijas meži" un "Ziemeļlatvijas mežsaimnieks" līdzdibinātājs. No darba brīvajā laikā uzņēmēja lielā aizraušanās ir motosports, un viņa centieni vainagojušies panākumiem – nupat gūtas medaļas.

Savai pašattīstībai Kristaps Grietiņš izvirzījis nosacījumu katru dienu obligāti izlasīt vismaz desmit jebkuras grāmatas lappuses. "Vienalga, kurā brīdī – pēc pusdienām, gaidot rindā vai brīvos brīžos – tās lappuses ir jāizlasa," viņš stāsta.

Sevi viņš raksturo kā riskētāju ar strukturētu pieeju.

Ik svētdienu piedāvājam nelielu sarunu ar kādu biznesa vides pārstāvi, tādējādi iepazīstinot ar Latvijas uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Darbam cilvēks velta lielu daļu no savas dzīves. Kāpēc strādājat tieši šajā jomā?

Meža nozare nav nejaušība. Neesmu pilsētas puika, uzaugu laukos. Zemi kā vērtību uztvēru jau bērnībā, kad darbojos ģimenes saimniecībā. Studējot maģistrantūrā būvuzņēmējdarbības vadību, uzzināju vairāk par mežu nekustamajiem īpašumiem, kas, ņemot vērā mērogu, eksporta potenciālu un tā brīža tirgus kritumu, ieinteresēja pamatīgāk. Pats tolaik vēl strādāju inženieru birojā. Tad nu izdrukāju visus normatīvos aktus un citus uzziņu avotus, kas saistīti ar meža nozari, un pa vakariem pašmācības ceļā ielauzījos nozares specifikā. Solis pa solim, un tad jau kopā ar kolēģi, tagadējo biznesa partneri, nopirkām pirmo mežu, pamēģinājām to izstrādāt. Lai arī nedaudz apdedzinājāmies, konstatējām, ka virziens ir pareizs. Pēc dažiem darījumiem vienojāmies, ka uzsāksim kopēju uzņēmējdarbību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!