Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Dace Dovidena ir SIA "Reitan Convenience Latvia" vadītāja. Uzņēmums Latvijā pārstāvēts ar vairāk nekā 210 "Narvesen" veikaliem un 23 "Caffeine" kafejnīcām. Savas karjeras laikā viņa guvusi plašu pieredzi dažādos amatos mazumtirdzniecības jomā.

Šogad mazumtirdzniecības franšīzes tīklu "Narvesen" un kafejnīcu tīklu "Caffeine" pārvaldošais uzņēmums SIA "Narvesen Baltija" mainīja nosaukumu uz SIA "Reitan Convenience Latvia", tādējādi nosaukumā atspoguļojot tā īpašnieka nosaukumu. "Reitan Convenience Latvia" vienīgā īpašniece ir Norvēģijas "Reitan Convenience".

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Parasti manī raisa smaidu cilvēki, kas, kandidējot uz vakanci lielā pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumā, kā galveno faktoru savai izvēlei min, ka "meklē stabilitāti". Šajā nozarē nevar būt runa par stabilitāti, bet gan par pastāvīgu un nebeidzamu izaicinājumu pārvarēšanas joslu, kas liek izdomāt arvien jaunus risinājumus," sarunā ar "Delfi Bizness" akcentē "Reitan Convenience Latvia" vadītāja.

Kā vērtējat Latviju kā vietu, kur attīstīt biznesu? Kādi ir plusi un mīnusi?

Latvija kā biznesa vide noteikti ir izaicinoša, it īpaši iesācējam, – nepastāvīga nodokļu politika, prasīgas valsts institūcijas, mazs tirgus, darbaspēka nepieejamība un tagad arī augstas izmaksas. Kopumā riski ir lieli, un ir nepieciešamas finanšu rezerves risku amortizēšanai. 

Tomēr ir arī lieli plusi. Piemēram, konkurence ir daudz mazāka, salīdzinot ar citām attīstītajām valstīm. Izveidojot labu biznesa bāzi un komandu Latvijas tirgū, noteikti ir iespēja attīstīt savu uzņēmējdarbību arī ārpus valsts robežām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!