Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Ģimenes uzņēmums "MAD Nordic" Mālpilī, kādreizējās Mālpils dārzniecības teritorijā, segtās platībās audzē zemenes, kuras tirgū virza ar zīmolu "Augusta zemenes". Guntars Dzērve ir "Augusta zemeņu" saimnieks – vada SIA "MAD Nordic" dārzniecības novirzienu.

"MAD Nordic", kura īpašniece saskaņā ar "Lursoft" datiem ir Guntara Dzērves sieva Iveta Dzērve, pēdējo trīs gadu laikā attīstībā investējis aptuveni 200 tūkstošus eiro. Pārējie uzņēmuma darbības novirzieni ir "Zirgu terapijas centrs", kas izveidots uz "Augusta staļļa" bāzes, un viesu uzņemšana brīvdienu mājā "Mazais Līvkalns". Iveta Dzērve kā SIA "Repute" dibinātāja un līdzīpašniece darbojas arī sabiedrisko attiecību jomā.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Pēc izglītības esmu agronoms. Savu karjeru sāku Zemkopības ministrijā kā referents. Smejos, ka tolaik pārnēsāju papīrus no viena kabineta uz otru. Tālāk strādāju pārtikas produktu vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, no kurienes startēju pretējā virzienā – pārdošanā. Tā gandrīz līdz 2020. gadam darbojos vietējos un starptautiskos uzņēmumos, kur galvenokārt atbildēju par pārdošanu vietējā un eksporta tirgos (Skandināvija, Krievija, Ķīna). Esmu pārdevis gaļu, kāpostus, šokolādi, līdz atgriezos pie agronomijas un sāku audzēt zemenes.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Pēdējo gadu laikā Baltijā zemeņu audzēšana arvien veiksmīgāk attīstās segtajās platībās (siltumnīcās, tuneļos), un ar katru sezonu aizvien vairāk audzētāju izvēlas no zemeņu audzēšanas atklātos laukos vismaz daļēji pāriet uz segtajām platībām, izmantojot modernās tehnoloģijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!