Foto: Shutterstock
Pārstrādes iekārtu ražotāja SIA "Peruza" izstrādājusi unikālu automatizēto pakošanas un paletizācijas līniju Islandes mencu aknu konservu ražošanas uzņēmumam "Akraborg", informēja kompānijā.

"Akraborg" vajadzībām izveidotā līnija nodrošinās 30 miljonus produkcijas iepakojumu gadā un palielinās kompānijas pakošanas jaudu vismaz divas reizes. Zivju produktu ražošanas līnija sastāv no vairākiem kobotiem (collaborative robot) un paletizācijas robota. Tāpat bundžu iepakošanas un paletizācijas līnija ir aprīkota ar statistikas un monitorēšanas sistēmu, kas sniegs ražotnes vadībai tiešsaistes pārvaldību par ražošanas procesu.

"Peruza" Pārdošanas daļas vadītājs Guntis Dlohi sacīja, ka Islandes "Akraborg" ražošanas līnija ir samērā unikāls produkts, jo tika pielāgots speciāli šīs kompānijas vajadzībām, taču "Peruza" līdzīgus automatizācijas risinājumus plāno piegādāt turpmāk arī citiem ražotājiem.

Projekta īstenošanā "Peruza" sadarbojās ar Islandes tehnoloģiju uzņēmumu "EFLA".

Vaicāti par darījuma summu un ražošanas izmaksās, kompānijā tās neatklāja.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Peruza" 2019.gadā strādāja ar 7,616 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 24,7% - līdz 96 285 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 117 600 eiro. "Peruza" pieder 19 Latvijas valstpiederīgajiem, no kuriem visvairāk - 46,01% - "Peruza" kapitāldaļu ir Dlohi īpašumā. Vēl 45,48% pieder Miķelim Mežakam, bet 4,11% - Jānim Rutkovskim. Pārējiem 16 līdzīpašniekiem pieder mazāk nekā 1% uzņēmuma kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!