Foto: F64
Pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone ir vienīgā kandidāte uz VID ģenerāldirektora amatu un, neraugoties uz atsevišķu ”Vienotības” politiķu iebildumiem, tiks virzīta apstiprināšanai.

To trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" uzsvēra finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Alternatīva kandidāta nav. Es uzskatu, ka Pētersone ir izaugusi līdz tādam līmenim, lai būtu vadītāja un viņa būs efektīvāka vadītāja nekā iepriekšējā," paziņoja Vilks, piebilstot, ka viņam par VID darbu ir plašāka informācija, nekā Saeimas deputātiem.

Publiski izskanējis, ka tieši atsevišķu "Vienotības" politiķu iebildumi kļuvuši par iemeslu tam, ka valdība vēl nav lēmusi par Pētersones apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. TV 3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka VID ģenerāldirektora amatam apspriesta arī Finanšu policijas priekšnieka Kaspara Čerņecka kandidatūra.

Tikmēr Vilks trešdienas rītā uzsvēra: " Čerņeckis nepretendē uz šo amatu un ir gatavs strādāt tandēmā ar Pētersoni."

Viņš negatavojoties piekāpties jautājumā par VID ģenerāldirektora amatu, jo uzskatot, ka tieši Pētersone, kura pilda VID ģenerāldirektora pienākumus kopš Nelijas Jezdakovas atkāpšanās, ir piemērotākā kandidāte ietekmīgajam nodokļu administrācijas vadītāja amatam.

"Es tomēr esmu ar Pētersoni kopā strādājis un saredzu, ka te ir iespējams pozitīvs pagrieziens VID darbībā," tā Vilks.

"Delfi" jau ziņoja, ka iepriekšējā VID vadītāja Jezdakova šovasar iesniedza atlūgumu un kļuva par VID vadības padomnieci. Tomēr neilgi pēc tam aizdomās par līdzdalību nodokļu shēmošanā Jezdakovu aizturēja KNAB. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!