Foto: LETA

Iekārojamāko darba devēju topa augšgalā pērn lielas izmaiņas nav notikušas - darba ņēmēji visvairāk vēlas strādāt uzņēmumos "Latvenergo" un "Lattelecom", bet par trešo vietu cīnās "Latvijas Mobilais telefons" un "Swedbank", paziņoja personāla atlases kompānijas "WorkingDay Latvia" mārketinga direktors Māris Silinieks.

2012.gadā darba ņēmēji visaugstāk bija novērtējuši iespēju strādāt AS "Latvenergo", un šis uzņēmums savas pozīcijas topa augšgalā saglabājis arī pērn.

Jaunākajā pētījumā otrs iekārotākais darba devējs ir SIA "Lattelecom", trešais - LMT, ceturtais - SIA "Swedbank", piektais - VAS "Latvijas Valsts meži".

2013.gada iekārotāko darba devēju topa augšgalā būtiskas izmaiņas nav notikušas - pirmās divas vietas ir palikušas nemainīgas, par trešo vietu notiek sīva cīņa starp "Latvijas Mobilo telefonu" un "Swedbank". Savas pozīcijas ir uzlabojis "Air Baltic Corporation", pakāpjoties par četrām vietām un ierindojies sestajā vietā. 2010.gadā "Air Baltic Corporation" iekārotāko darba devēju vidū ieņēma godpilno pirmo vietu.

Darba devēja tēls ir uzlabojies arī Rīgas brīvostai, ierindojoties 13.vietā. Tā kā informācijas tehnoloģiju (IT) speciālisti darba tirgū ir īpaši pieprasīti, uzņēmumiem, cīnoties par labākajiem speciālistiem, ir jāspodrina tēls darba tirgū. Diviem IT uzņēmumiem - "Accenture Latvijas filiāle" un "Tieto Latvija" - tas ir palīdzējis attiecīgi pakāpties no 20. un 27.vietas 2012.gadā uz 14. un 20.vietu pērn, liecina pētījuma dati.

SIA "WorkingDay Latvia" pētījums "Iekārotākais darba devējs 2013" tika veikts interneta vidē 2014.gada vasarā. Tajā piedalījās 3150 respondenti. Pētījums tiek veikts reizi gadā, sākot no 2007.gada, un to paredzēts veikt arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka februārī līdzīgu pētījumu publicēja interneta personāla atlases kompānija "CV-Online Latvia", kur pirmo vietu arī ieņēma AS "Latvenergo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!