Foto: LETA

Latvijas picēriju tīkla "Pica Lulū" īpašniece SIA "Later LTD" šogad franšīzes koncepta attīstīšanā un ārvalstu izpētē ieguldījusi 65 000 eiro un plāno sākt darbību ārvalstīs - Eiropas un Skandināvijas valstīs, informēja uzņēmumā.

"Later LTD" direktore Sandra Gorbunova stāstīja, ka ideja par "Picas Lulū" darbības paplašināšanos ārpus Latvijas radusies jau pirms vairākiem gadiem, bet intensīvi sagatavošanās darbi sākti šogad. Patlaban aktīvi tiek strādāts pie franšīzes koncepta izstrādes.

""Pica Lulū" kā franšīzes devējs pārdod gatavu un ilgtermiņā pārbaudītu sistēmu, kura veiksmīgi darbojas tirgū ar labiem finanšu un peļņas rādītājiem, tāpēc kā franšīzes devējs uz ārvalstu tirgiem ejam ne tikai kā Latvijas uzņēmums, bet arī kā uzņēmums ar profesionālu komandu, skaidri definētiem procesiem, ar peļņas garantijām franšīzes ņēmējam un tam visam klāt ar labu garšu un kvalitāti un skaidru vīziju par zīmola attīstību," norādīja Gorbunova.

Viņa atzina, ka franšīze prasa papildu kontroli, bet galvenais, lai uzņēmumam būtu sakārota sistēma un procedūras, kuras nodot franšīzes ņēmējam un pēc kurām ir iespējams kontrolēt franšīzes ņēmēju. Katram franšīzes ņēmējam būs jāveic "Picas Lulū" tests, un katra franšīzes ņēmēja atlase tiks veikta tādā paša veidā kā jauna menedžmenta komandas locekļa atlase, lai ilgtermiņā sakristu gan vērtības, gan mērķi.

Šā gada desmit mēnešos "Later LTD" apgrozījums, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, pieauga par 14%, sasniedzot 4,4 miljonus eiro. Uzņēmums prognozē, ka šogad tā apgrozījums augs par 16%, bet peļņa sasniegs 9% no apgrozījuma. 2015.gadā liels uzsvars tika likts uz jau esošā picēriju tīkla attīstīšanas, kā arī tehnoloģisko procesu uzlabojumiem piegāžu pilnveidošanai.

Jau ziņots, ka picēriju tīkls "Pica Lulū" pērn audzējis apgrozījumu un peļņu, bet šogad turpina darbu pie franšīzes modeļa izstrādes, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Picu Lulū" pārvaldošā uzņēmuma SIA "Later LTD" apgrozījums pērn bija 4,65 miljoni eiro, kas ir par 19,75% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 3,88 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa pērn bija 377 398 eiro, kas ir par 47% vairāk nekā 2013.gadā, kad peļņa bija 256 835 eiro.

SIA "Later LTD" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 57 084 eiro. "Later LTD" īpašnieki ir Elmārs Tannis (50%), Pēteris Ints Ruģelis (39,93%) un Kaspars Sūniņš (10,07%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!