Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Alūksne pēdējos gados lielu uzmanību pievērsusi tūrisma attīstībai un sevis pozicionēšanai kā tūrisma magnētam. Divas no pilsētas lielākajām viesnīcām, tai skaitā vēsturiskais Fītinghofu nams, pieder ģimenes uzņēmumam "JM Grupa", kuram galveno naudas plūsmu ģenerē kokapstrāde, tādējādi palīdzot segt "tukšākus" laikus viesmīlības jomā.

SIA "JM Grupa" valdes priekšsēdētājs Mairis Arājs stāsta, ka ģimenes biznesa pirmsākumi meklējami jau pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad Alūksnē nopirkts neliels autoserviss, kas bija izvietots ēkā, kurā tagad atrodas viena no uzņēmuma viesnīcām – "Jolanta". Labi ieskatoties, autoservisa aprises viesnīcas būvē var sazīmēt joprojām.

Tomēr auto remonts nav nesis gaidītos ienākumus, jo tajos laikos alūksnieši automašīnas centušies remontēt pašu spēkiem, tāpēc ēka pārbūvēta un tajā izvietota kafejnīca un automazgātava. Vēlāk otrajā stāvā darbojies arī naktsklubs, kas nav izturējis konkurenci ar modernākiem klubiem pilsētas centrā, un galu galā tapusi uzņēmuma pirmā viesnīca.

Kopš tā laika "JM Grupa" Alūksnē "izpletusi spārnus" un darbojas kokapstrādē, mēbeļu ražošanā, viesnīcu un ēdināšanas biznesā, uzņēmumam ir arī automazgātuve un solārijs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!