Foto: DELFI

Pie koncerna "Ventspils nafta" meitasuzņēmuma "Ventspils nafta termināls" izveidojies vairāk nekā 40 vilcienu sastrēgums, tāpēc jaunu kravu kustība attiecīgajā virzienā no Krievijas ir apturēta, pastāstīja Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" mediju attiecību vadītājs Māris Ozols

Viņš norādīja, ka "Ventspils nafta termināls" attiecīgos vilcienus neizkrauj, taču komentēt, kāpēc ir šāda situācija, Ozols nemācēja.

"Latvijas Dzelzceļa" mediju attiecību vadītājs ar attiecīgo jautājumus aicināja vērsties pie "Ventspils naftas termināla".

"Ventspils naftas" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne norādīja - tā kā "Ventspils nafta termināls" pašlaik nav brīvas vietas produktu uzglabāšanai, tā iespējas pieņemt produktus no dzelzceļa ir ierobežotas. "Šī iemesla dēļ "Latvijas Dzelzceļš" ir noteicis aizliegumu tālākām produktu piegādēm uz "Ventspils nafta termināls" līdz situācija uzlabosies," teica Dobulāne un piebilda, ka situācijas cēlonis ir sezonai raksturīgais lielais uzkrāto naftas produktu apmērs.

"Visas iesaistītās puses šobrīd strādā, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu situāciju," viņa uzsvēra.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils nafta" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!