Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) komercsabiedrībās šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2010. gadā, pieaudzis kopējais apgrozījums un produkcijas eksporta rādītāji, informē RSEZ.

Kopumā šā gada pirmajos sešos mēnešos RSEZ komercsabiedrības eksportējušas produkciju par 7 miljoniem latu. Kopējais RSEZ uzņēmumu apgrozījums šajā laika periodā bija 17,85 miljoni latu.

Pašvaldību kopīgās iestādes "Rēzeknes Speciālā ekonomiskā zona" apkopotā informācija liecina, ka visstraujāk 2011. gada pirmajā pusē – vairāk kā trīs reizes – pieauguši produkcijas eksporta rādītāji – no 2,078 miljoniem latu pagājušā gada pirmajā pusgadā līdz 7,061 miljoniem latu šā gada pirmajos sešos mēnešos.

Lielākie produkcijas eksportētāji ir koka granulu ražotne "New Fuels", metālapstrādes uzņēmums SIA "Leax Rezekne" un sintētisko virvju, tauvu, tīklu ražotājs "Magist-FiskevegnGroup.MFG".

RSEZ komercsabiedrību produkcijas eksporta rādītāji par sešiem mēnešiem ir gandrīz sasnieguši 2010. gada kopējos eksporta apjomus, kad produkcija tika eksportēta par 7,47 miljoniem latu.

Apgrozījums RSEZ komercsabiedrībās, salīdzinājumā ar 2010. gada pirmā pusgada rādītājiem, šogad palielinājies par 72,4%. Pagājušā gada attiecīgajā laika periodā RSEZ komercsabiedrību apgrozījums bija 10,35 miljoni latu. Lielākais apgrozījums bijis kokapstrādes uzņēmumam "Verems", koka granulu ražotnei "New Fuels" un metālapstrādes uzņēmumam "Rebir".

RSEZ komercsabiedrībās par 16,9% palielinājies arī darba vietu skaits – pērn pirmajos sešos mēnešos RSEZ uzņēmumos bija 620 darba vietas, bet 2011. gada pirmajā pusgadā darba vietu skaits ir 725. Lielākie darba devēji ir "Verems", "Rebir" un "Magistr.Fiskevegn.Group.MFG".

Kopumā RSEZ statuss patlaban piešķirts 14 komercsabiedrībām.

Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona tika izveidota 1997. gadā ar mērķi veicināt tirdzniecību, attīstīt rūpniecību un satiksmi, kā arī preču eksportu un importu caur Latviju, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!