Foto: Shutterstock

Alus darītava "Piebalgas alus" šogad plāno 5% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pastāstīja uzņēmuma tirdzniecības direktors Oskars Liepiņš.

Viņš norādīja - lai arī uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā samazinājās, šogad kompānija plāno apgrozījuma pieaugumu. "Pēc prognozēm apgrozījuma pieaugums šogad būs 5% apmērā," sacīja Liepinš.

Pēc viņa teiktā, pieaugums plānots pateicoties "Jubilejas" klases alus attīstībai, kā arī patēriņam vietējā tirgū un tam, ka klienti arvien vairāk dod priekšroku "premium" klases alum.

Tāpat Liepiņš pastāstīja, ka uzņēmuma galvenie mērķi šogad ir strādāt pie "premium" klases attīstības, tostarp laist apgrozībā jaunas alus šķirnes.

Viņš atzina, ka "Piebalgas alus" jau pērn apzināti attīstīja "premium" klases alus pārdošanu, tostarp kompānijai pagājušajā gadā par 20% izdevās palielināt "Jubilejas" klases alus pārdošanas apmērus. Pēc viņa teiktā, aizvadītais gads alus pārdošanas ziņā bija apmierinošs. Pērn maijā un jūnijā vēso laika apstākļu dēļ samazinājās pieprasījums pēc alus, savukārt turpmākie četri sezonas mēneši bija samērā veiksmīgi, norādīja  "Piebalgas alus" tirdzniecības direktors.

"Piebalgas alus" 2013.gadā strādāja ar 3,121 miljona eiro apgrozījumu un 63 tūkstošu eiro zaudējumiem.

"Piebalgas alus" ir dibināts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 502,7 tūkstoši eiro. Alus darītavas lielākais īpašnieks ir kompānija "SD Invest", kurai pieder 49% "Piebalgas alus" kapitāldaļu, savukārt 38% uzņēmuma kapitāldaļu pieder zemkopības ministram Jānim Dūklavam, bet 13% - zemnieku saimniecībai "Kalna Brici", kuras īpašniece ir Dūklava sieva Ināra Dūklava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!