Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Trīs nekustamā īpašuma kompānijas "Vastint Latvia" objekti pašlaik ir tuvu būvniecības sākšanai – divas biroju ēkas Rīgas centrā, Antonijas ielā, darījumu kompleksa "Business Garden" otrā kārta un dzīvojamā projekta "Lindenholma" nākamais posms Mārupē.

Taču, lai notiktu to virzība, ir jāsakrīt trim faktoriem, saka "Vastint Latvia" rīkotājdirektors Romāns Astahovs. Pirmkārt, kāda ir tirgus situācija jeb cik tas ir "gatavs" akceptēt piedāvāto produktu, otrkārt, jābūt jau sagatavotam, saskaņotam un pilnībā realizējamam projektam, visbeidzot, būvniecības izmaksām ir jābūt tādā līmenī, lai varētu realizēt biznesa plānu. "Pirms gada "pataustījām" būvniecības cenas, neko labu neuzzinājām," viņš neslēpj, tomēr piebilst, ka uzņēmums plāno izsludināt konkursu būvniekiem. Savukārt par tirgu Astahovs teic, ka ir vairāki pozitīvi signāli, neraugoties uz kopējo nenoteiktību.

"Delfi Bizness" turpina iepazīstināt ar šīs nozares spēlētājiem, šoreiz ar "Vastint Latvia" vadītāju runājot par pieminētajiem faktoriem, kompānijas aktivitātēm un iecerēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!