Foto: Publicitātes attēli
Lai veicinātu efektīvākas sabiedriskā transporta sistēmas izveidi, investīcijām jauna transporta mezgla izbūvei Torņakalnā pieejami vairāk nekā 6,6 miljoni eiro no Kohēzijas fonda (KF), portālu "Delfi" informēja Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

CFLA ir nosūtījusi uzaicinājumu Rīgas domei sagatavot projekta iesniegumu Eiropas Savienības (ES) fonda līdzfinansējuma saņemšanai. Domei iesniegums jāsagatavo līdz 2018. gada beigām, savukārt projekta īstenošana jāpaveic ne vēlāk kā līdz 2023. gada nogalei.

No KF naudas paredzēts segt līdz 85% no visām projekta attiecināmajām izmaksām, kas saistītas ar projekta izstrādi un realizāciju.

Līdzfinansējumu varēs saņemt būvprojekta izstrādei un ekspertīžu veikšanai, jaunu būvju būvniecībai un esošo būvju rekonstrukcijai, sabiedriskā transporta un pasažieru apkalpošanas, kā arī ēku, būvju un ar tām saistītās infrastruktūras būvniecībai, stāvparka izbūvei un teritorijas labiekārtošanai.

Tāpat finansējums paredzēts arī nekustamā īpašuma iegādes izmaksu segšanai un citām darbībām.

Pieejamais kopējais attiecināmais finansējums līdz nākamā gada 31. decembrim ir ne mazāks kā 7,828 miljoni eiro, tai skaitā KF finansējums, kas nepārsniedz 6,654 miljonus eiro, un nacionālais publiskais finansējums – pašvaldības finansējums un valsts budžeta dotācija pašvaldībai – ir ne mazāks kā 1,174 miljoni eiro.

Ziņots, ka jauna transporta mezgla, kurā ietilps autoosta, stāvparks un citi objekti, izbūve Torņakalnā, Rīgā, izmaksās 11 miljonus eiro, liecina Satiksmes ministrijas (SM) aplēses.

Projekta ietvaros plānots uzbūvēt reģionālo autoostu, multifukncionālu ēku, stāvparku 250 – 500 automašīnām, ielas, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus, un tamlīdzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!