Foto: Publicitātes foto
Šogad piegružoto valsts autoceļu ceļmalu sakopšanai izlietoti vairāk nekā 597 tūkst. eiro, tostarp autoceļu nodalījuma joslas sakopšanai 465 tūkst. eiro un autobusu pieturvietu atkritumu tvertņu apkopei 132 tūkst. eiro, informē VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Ik gadu izmesto atkritumu daudzums ceļmalās nesamazinās, kas, ceļu uzturētāja vērtējumā, liecina par ceļu lietotāju vienaldzīgo attieksmi vides piesārņojuma problēmu risināšanā un atkritumu īpatsvara samazināšanā, un uzsver, ka izmaksas varētu novirzīt lietderīgākiem ikdienas uzturēšanas darbiem, piemēram, sakārtot autoceļu ūdens atvadi, atjaunot greiderējamo kārtu grants autoceļiem.

Ceļmalu sakopšana tiek veikta, ņemot vērā valsts autoceļam noteikto uzturēšanas klasi. Proti, A uzturēšanas klases autoceļiem reizi divās nedēļās, B uzturēšanas klasei reizi divos mēnešos, C uzturēšanas klasei reizi trijos mēnešos, D un E uzturēšanas klasei reizi sešos mēnešos.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 tūkst. km, no tiem 9129 km autoceļu ir ar melno segumu un turpat 11 tūkst. km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!