Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
"Tas mums bija patīkams pārsteigums, ka sabiedrība projektu uztvēra tik pozitīvi," atzīst nekustamā īpašuma attīstītāja VPH vadītājs Latvijā Juris Barkāns, stāstot par uzņēmuma jaunāko ieceri – tirdzniecības parka izveidi bijušā "Rīgas piena kombināta" vietā Valmieras ielā 2, Rīgā. Projektā ir plānots investēt ap 40 miljoniem eiro un atvērt jau 2024. gadā.

Protams, bijuši skeptiķi, taču vairums novērtē to, ka šajā Rīgas vēsturiskā centra nostūrī, kas līdz šim bijis visnotaļ industriāls, paplucis un mazattīstīts, iecerēts jauns, daudzfunkcionāls objekts. "Piena kombināta" teritorija pārtop jaunā kvartālā, tiks sakārtota paliela teritorija. To ļaudis uztverot kā impulsu turpmākai apkaimes attīstībai.

Tirgus ir visnotaļ piesātināts, tomēr, pēc Barkāna domām, arī tādā situācijā vienmēr ir jaunas iespējas. Par kompāniju, tās paveikto, jaunajām iecerēm un tirgu kopumā viņš stāsta intervijā "Delfi Bizness".

Kur aug "kājas"?

VPH grupu dibinājuši divi kanādieši – Džeims Torpejs (James Torpey) un Berijs Nabūrs (Barry Nabuurs) – viņiem ir vairāk nekā 30 gadu pieredze dažādās uzņēmējdarbības sfērās, tostarp nekustamā īpašuma attīstīšanā, turklāt lielākā daļa projektu ir īstenoti tieši Baltijā. Vēlāk viņiem pievienojās trešais partneris – Artūrs Šukis (Artūras Šukys) no Lietuvas, kura iepriekšējā pieredze saistīta ar finanšu/banku jomu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!