Foto: RIA Novosti/Scanpix

SIA "Uralchem Trading" vienīgais dalībnieks pieņēmis lēmumu par uzņēmuma komercdarbības būtisku samazināšanu un pakāpenisku pārtraukšanu, atsaucoties uz uzņēmuma vadības ziņojumu, raksta "Lursoft" Klientu portfelis.

Dati rāda, ka aizvadītajā gadā SIA "Uralchem Trading" apgrozījums audzis vairāk nekā divas reizes, palielinoties līdz 395,37 miljoniem eiro. Vienlaikus arī kāpumu piedzīvojusi uzņēmuma peļņa, kas sasniegusi 35,79 miljonus eiro.

SIA "Uralchem Trading" ir "Uralhim" grupas sastāvdaļa, kas nodrošina grupā ražoto slāpekļa, fosfāta un komplekso minerālmēslu tirdzniecību. Sākot ar 2019.gada 1. jūliju SIA "Uralchem Trading" mainījis uzņēmējdarbības modeli un sniedz aģenta pakalpojumus grupas uzņēmumiem, kas arī nodarbojas ar vairumtirdzniecību.

2021. gadā SIA "Uralchem Trading" pārdeva 2,88 miljonus tonnu minerālmēslu, tostarp 2,3 miljonus tonnu kā aģents. Lielākie uzņēmuma noieta tirgi pērn bija Eiropas Savienība un Latīņamerika.

SIA "Uralchem Trading" patiesais labuma guvējs ir Dmitrijs Mazepins, kurš, kā apliecina Lursoft esošā informācija, ir iekļauts sankciju sarakstos. "Lursoft" dati atklāj, ka pret Dmitriju Mazepinu arī piemērotas sankcijas vairākos Latvijas valsts uzturētajos reģistros – CSDD, Zemesgrāmatā un Uzņēmumu reģistrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!