Foto: Shutterstock
Piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai "Straupe" 2020.gada pirmais pusgads sākās veiksmīgi, sasniedzot 5,3% kopējās realizācijas pieaugumu, taču, attīstoties Covid-19 pandēmijai un paplašinoties tās negatīvajai ietekmei, otrajā pusgadā realizācijas apjomi samazinājās. Tiesa, neskatoties uz to, pērn Piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai "Straupe" izdevies sasniegt savu līdz šim augstāko apgrozījumu – 7,49 milj. eiro, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Finanšu gada peļņa palielinājusies līdz 98,32 tūkst. eiro, liecina "Lursoft" pieejamais gada pārskats.

Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" vadības ziņojumā teikts, ka pašražotās produkcijas realizācijas apjomi pērn nav mainījušies, taču no biedriem iepirkts par 129 t piena mazāk. Piena ražošanu un piegādi pienotavai 2020.gadā pārtraukuši četri biedri, līdz ar to aizvadītā gada beigās kooperatīvā bija 46 biedri.

"Pienotavā pārstrādāts viss iepirktais piens. Samazinājies pārdotā vājpiena daudzums, toties pieauguši saražotā un realizētā krējuma, biezpiena, jogurta un, jo sevišķi, šķidro produktu apjomi," norādīts Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" vadības ziņojumā.

Runājot par attīstības perspektīvām, kooperatīvs norādījis, ka šogad nebūs pieejami ES līdzekļi attīstības projektiem, tāpēc pašu līdzekļi tiks izmantoti galvenokārt ražošanas un tirdzniecības procesu stabilizēšanai, darbinieku darba apstākļu uzlabošanai un veselības polišu iegādei. Tāpat arī tiks paplašināts pakalpojumu klāsts kooperatīva biedriem, veikti pasākumi nerentablo tirdzniecības vietu darba uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!