Foto: DELFI
Pirmreizējā emisijā kopējais pieprasījums pēc AS "Latvenergo" obligācijām sasniedzis vairāk nekā 90 miljonus eiro (63 miljonus latu), tādējādi 4,6 reizes pārsniedzot plānoto emisijas apjomu, kas bija 20 miljoni eiro (14 miljoni latu), portālu “Delfi” informēja uzņēmuma preses sekretāre Ivita Bidere.

Ņemot vērā lielo investoru interesi, „Latvenergo" obligāciju procentu likme izvietošanas procesa gaitā tika samazināta, gala ienesīgumam nofiksējoties 2,8353% līmenī izvietošanas perioda beigās. Līdz ar to „Latvenergo" pirmās obligāciju sērijas emisija vērtējama kā ļoti veiksmīga. 

Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka pieteikumu izvietošanas laikā pirkšanas piedāvājumi tika saņemti no vairāk nekā 50 investoriem, kas pārstāvēja visas trīs Baltijas valstis. Starp investoriem ir bankas, pensiju fondi, aktīvu pārvaldības fondi un apdrošināšanas sabiedrības.

„Latvenergo" valdes locekle Zane Kotāne norāda, ka jau pieņemot lēmumu par koncerna vērtspapīru emisiju, uzņēmums bijis pārliecināts, ka investori novērtēs tā stabilitāti un nākotnes izaugsmi.

"Emisijas rezultātiem  pārsniedzot cerēto, mēs esam guvuši pārliecību par šī soļa pareizību un pamatu turpmāko emisijas sēriju piedāvājumam obligāciju programmas ietvaros līdz nākamā gada vidum," uzsver Kotāne.

„NASDAQ OMX" Baltijas tirgus Biržu daļas vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne uzsver, ka „Latvenergo ir pierādījis sevi kā uzticams investīciju partneris plašam investoru lokam arī aiz robežām un tas ir izdevīgi Latvijas tēlam.

"Latvenergo" obligāciju iekļaušana biržā nozīmē ne vien iespēju piesaistīt finansējumu no ieguldījumu un pensiju fondiem, kas pārsvarā iegulda tikai biržā kotētos vērtspapīros, bet arī liecina par uzņēmuma briedumu - tas brīvprātīgi uzņemas saistības palielināt darbības un finanšu caurskatāmību, biežāk un plašāk sniegt detalizētu informāciju par finanšu rezultātiem un būtiskiem jaunumiem.

Emisijas noslēgums un norēķini ir paredzēti 2012.gada 19.decembrī, kas arī tiek nofiksēts kā obligāciju emisijas datums. Pēc tam obligācijas tiks iekļautas AS „NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā.

Jau ziņots, ka AS „Latvenergo" ir pirmā valsts kapitālsabiedrība, kas emitē obligācijas.

Obligāciju piedāvājuma programmas kopējais apjoms nominālvērtībā plānots līdz 50 miljoniem latu vai ekvivalentu apmēru eiro valūtā.

Ar obligāciju emisiju piesaistītais finansējums tiks novirzīts koncerna kapitālieguldījumu programmas finansēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!