Noslēgusies nekustamā īpašuma nomas atlase Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vajadzībām, par visvairāk atbilstošu atzīstot SIA "Riverside service" iesniegto piedāvājumu telpu nomai Dzirnavu ielā 140 – biroju ēkā "Riverside offices".

Nekustamā īpašuma nomas atlases konkurss uz pieciem gadiem (ar iespēju pagarināt līdz 12 gadiem) departamenta darbības nodrošināšanai izsludināts šā gada februārī, bet pirms tam departaments apzināja pieejamās telpas valsts un pašvaldības īpašumos, kā arī veica priekšizpēti brīvajā tirgū.

Līdz 19. martam saņemti 11 nekustamā īpašuma nomas piedāvājumi, no kuriem vienu komisija noraidīja uzreiz, jo tas neatbilda vienai no pamatprasībām – piedāvātās telpas neatrodas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Izvērtējot pārējo 10 pieteikumu atbilstību nekustamā īpašuma nomas sludinājumā izvirzītajām prasībām un kritērijiem, departamenta izveidotā komisija, piesaistot neatkarīgu nekustamā īpašuma vērtēšanas ekspertu, kā atbilstošu atzinusi SIA “Riverside service” iesniegto piedāvājumu. Šo telpu gada nomas un apsaimniekošanas kopējās izmaksas ir par 190 tūkst. eiro zemākas, nekā nākamā pretendenta piedāvājums.

Turklāt telpas tiks pielāgotas par iznomātāja līdzekļiem nevis pašvaldības, kā to paredzēja nākamā pretendenta piedāvājums, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Likvidējot Rīgas pilsētas būvvaldi un aģentūru “Rīgas pilsētas arhitekta birojs”, departamentā no 2021. gada 1. septembra kopumā būs ap 300 darbinieku, un telpas Amatu ielā 4, Rīgā kapacitātes un tehniskā stāvokļa dēļ nav piemērotas tik plaša kolektīva biroja darba nodrošināšanai un mūsdienīgai klientu apkalpošanai.

Pilsētas attīstības departaments biroju ēkā kopumā nomās 4504,6 m2 (tostarp ir gan biroju, gan noliktavas platības, gan klientu apkalpošanas telpas). Nomas maksa ir 10,65 eiro/m2 un 10,89 eiro/m2 (summas norādītas ar PVN) attiecīgi par biroju telpām un klientu apkalpošanas telpām, savukārt noliktavu platību noma izmaksās 3,27 eiro/m2 (ar PVN), bet apsaimniekošana – 2,42 eiro/m2 (ar PVN).

“Riverside offices” ir renovēts nams ar skatiem uz Daugavu un pilsētas panorāmu, kurš tiek pozicionēts kā B+ klases biroju ēka. Tās augšējos stāvos ir koplietošanas terases, konferenču zāle. Kopējā ēkas platība ir 9000 m2.

Gandrīz visas biroju platības šajā projektā pašlaik jau ir iznomātas, informē “Starlex” komercnodaļas vadītājs Artūrs Lazdiņš, kurš pārstāv “Riverside offices”. Pēc viņa teiktā, līdzīgi konkursi nekustamo īpašumu nomai, ko izsludina valsts un pašvaldību iestādes, ik pa laikam notiek, un, ja piedāvājums atbilst konkursa nolikumam, tajos parasti piesakās aktīvākie tirgus spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!