Foto: F64

2022. gada martā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās – tās mēneša laikā pieauga par 1,8%, liecina "Arco Real Estate" pārskats. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 953 EUR/m². 2022. gada pirmajā ceturksnī sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 6%.

Lielākajos Rīgas mikrorajonos 2022. gada martā turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu palielināšanās. Šogad dzīvokļu cenas palielinājās par aptuveni 2% mēnesī un pieauguma temps vērtējams kā stabils. Šogad visvairāk pieauga cenas lētākajos mikrorajonos - Vecmīlgrāvī, Bolderājā un Ķengaragā. Šajos mikrorajonos cenu pieaugums 2022. gadā sasniedza 7 - 8%. Rīgas apkārtnē nepietiekamā dzīvokļu piedāvājuma dēļ cenas arī turpināja palielināties. Ogrē un Jūrmalā (Kauguros) cenu pieaugums šogad sasniedza 9 %.

2022. gada pirmajā ceturksnī lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums strauji pieauga, un tas bija ievērojami lielāks nekā pirms gada, kad bija zem 1000 vienībām.

Kopš 2022. gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas kopumā dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī (+ 8,3 %).

Martā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 953 EUR/m². Cenas bija vidēji par 41 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1 620 EUR/m².

Martā dzīvokļu cenās konstatētas izmaiņas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās vienistabas (+ 2 %), divistabu (+ 2 %), trīsistabu (+ 1 %) un četristabu (+ 2 %) dzīvokļiem.

Martā dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 6 %. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos palielinājās par 5 %. Salīdzinot ar 2021. gada martu, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija zemāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija zemāks par 9 %, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 13 % augstāks nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits martā bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajos Rīgas mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits lielākoties palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Bolderājā (+ 120 %). Tikmēr piedāvājumu skaits mēneša laikā visvairāk samazinājās Imantā (- 17 %).

Martā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Zolitūdē piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Martā visos lielākajos Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās notika izmaiņas. Lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas turpināja palielināties. Lielākais cenu pieaugums tika novērots Bolderājā, kur tās mēneša laikā palielinājās par 3,6 %. Citos mikrorajonos cenu izmaiņas bija mazākas.

Salīdzinot ar 2021. gada sākumu, martā sērijveida dzīvokļu cenas bija augstākas par 18 %. Savukārt kopš 2022. gada sākuma cenas bija augstākas par 6 %.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas martā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 1 094 EUR/m². Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena martā bija Bolderājā - 718 EUR/m², kas mēneša laikā arī palielinājās.

Martā visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 56 000 līdz 61 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 33 000 līdz 48 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 32 000 līdz 48 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!