Foto: LETA

Koncerna "Grindeks" apgrozījums šī gada pirmajā pusē bija 68,3 miljoni eiro, kas ir par par 47% vairāk nekā pirmajā pusgadā pērn, bet koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes sabiedrības akcionāriem, šī gada pirmajā pusē bija 6,5 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar gada pirmo pusi pērn, ir palielinājusies par 53%, liecina "Grindeks" biržai "Nasdaq Riga" iesniegtie 2017.gada pirmā pusgada nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati.

Bruto peļņas rentabilitāte šī gada pirmajā pusgadā bija 58%, bet tīrās peļņas rentabilitāte bija 9%.

Šī gada pirmajā pusē koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 62 pasaules valstīm kopumā par 61,2 miljoniem eiro, kas ir par 48% vairāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. "Grindeks" gatavo zāļu pārdošanas apjoms 2017.gada pirmajā pusgadā bija 61,7 miljoni eiro un, salīdzinot ar pirmo pusgadu pērn, ir palielinājies par 46%.

Pārdošanas apjoms Krievijā, pārējās NVS valstīs un Gruzijā 2017.gada pirmajā pusgadā sasniedza 41,7 miljonus eiro, kas ir par 75% vairāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. Salīdzinot ar 2016.gada pirmo pusgadu, 2017.gada pirmajā pusgadā, ievērojamākais pārdošanas apjoma pieaugums sasniegts Krievijā - 2,4 reizes, Tadžikistānā - 2,1 reizes, Azerbaidžānā - par 48%, Ukrainā - par 44% un Armēnijā - par 26%.

Pārdošanas apjoms Baltijas un citās valstīs 2017.gada pirmajā pusgadā sasniedza 20,1 miljonu eiro, kas ir par 9% vairāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. Pārdošanas apjoms 2017.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2016.gada pirmo pusgadu, Dānijā ir palielinājies par 17 reizēm, Čehijā - par 2,7 reizēm, Ungārijā - par 79%, Vjetnamā - par 64%, Francijā - par 55%, Spānijā - par 35% un Polijā - par 30%. Pārdošanas apjoms Latvijā 2017.gada pirmajā pusgadā sasniedza 3,6 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2016.gada pirmo pusgadu, ir samazinājums par 5%.

Šī gada pirmajā pusgadā aktīvo farmaceitisko vielu pārdošanas apjoms sasniedza 3,7 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. Šajā periodā lielākais "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu eksports tika veikts uz Eiropas Savienības valstīm, Kanādu, Austrāliju un Japānu. "Grindeks" pieprasītākās aktīvās farmaceitiskās vielas 2017.gada pirmajā pusgadā bija ftorafūrs, oksitocīns, zopiklons, ksilazīns, pimobendāns un medetomidīns.

"Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis skaidroja, ka 2017.gada pirmā pusgada peļņas un apgrozījuma dinamiskais pieaugums norāda, ka kompānijas ir sekmīgi sasniegusi šim periodam izvirzītos mārketinga un pārdošanas mērķus, īpaši Krievijā un citās NVS valstīs. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka tiek turpināts darbs pie koncerna darbības diversificēšanas un tirgus pārklājuma paplašināšanas.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!