Foto: LETA

Hokeja klubam Rīgas "Dinamo" pirmdien tiks iecelts jauns valdes priekšsēdētājs, informēja kluba līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Viņš apstiprināja, ka pirmdien plānota apvienotā kluba padomes un akcionāru sēde, kurā paredzēts ievēlēt kluba valdes priekšsēdētāju. Tāpat šīs sapulces laikā iecerēts ievēlēt arī jaunu kluba padomes loceklis.

Savickis gan neatklāja, kuri cilvēki tiek virzīti šiem amatiem, vien norādot, ka pretendentu bijis daudz.

Jau ziņots, ka iepriekšējais Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis atstāja šo amatu. Viņš jau iepriekš bija paziņojis, ka nesavienos šo amatu ar darbu "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāja darbā.

Kalvītis sacīja, ka vairs nebūs hokeja kluba valdes priekšsēdētājs, taču joprojām būs viens no kluba akcionāriem, tāpēc arī uz priekšu sekos līdzi Rīgas " Dinamo" gaitām un apmeklēs komandas spēles.

Kalvītis norādīja, ka par Rīgas " Dinamo" jauno valdes priekšsēdētāju lems akcionāri, tāpēc šobrīd ir priekšlaicīgi spriest, kurš varētu ieņemt viņa atbrīvoto vietu.

Par Rīgas " Dinamo" valdes priekšsēdētāju Kalvītis kļuva pirms vairākām sezonām, bet pirms tam viņš bija kluba akcionārs.

Rīgas "Dinamo" lielākais īpašnieks ir uzņēmums "Itera International Energy LLC", kam pieder 60,98% kluba akciju. Pārējie akcionāri ir Savickis, Guntis Rāvis, Kalvītis, kuriem pieder pa 9,76% akciju, Guntis Ulmanis, kuram pieder 4,88% akciju, kā arī Aldis Pauniņš un Krists Freibergs, kuriem pieder 2,43% akciju. Savickis ir Rīgas " Dinamo" padomes priekšsēdētājs. Padomē darbojas arī Ulmanis, Pauniņš, Freibergs un Armands Šteinbergs, bet valdē strādā Jurijs Kuzņecovs un Zigmārs Priede.

Kalvītis 16.augustā sāka darbu "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāja amatā. "Latvijas Gāzes" padome Kalvīti amatā apstiprināja 14.augustā atzīstot viņu par labāko kandidātu starp 30 pretendentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!