Foto: Publicitātes foto

No pirmdienas, 1. aprīļa, stāsies spēkā izmaiņas jaunā iepirkšanās centra "Akropole" apkārtējā infrastruktūrā, kas skars gan autobraucējus, gan cilvēkus, kuri izmanto sabiedrisko transportu, portālu "Delfi" informēja "Akropole Rīga" komunikācijas konsultante Līga Andžāne.

Pirmdien satiksmes plūsmai tiks atklāts jaunais viadukts Krasta ielā, kas savieno Krasta ielu ar iepirkšanās centra autostāvvietu. Tāpat autovadītājiem tiks atvērta iebrauktuve "Akropoles" teritorijā no Maskavas ielas, kā arī izbraukšana no tās uz Maskavas ielu un tur uzstādītie luksofori.

Autobraucēju rīcībā arīdzan tiks nodotas papildu joslas, lai nogrieztos no Maskavas ielas uz Slāvu ielu, un papildu joslas uz apgriešanos Slāvu ielā. Darboties sāks arī uz Slāvu un Salaspils ielām uzstādītie luksofori.

Savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem no 1. aprīļa būs pieejamas jaunizveidotās sabiedriskā transporta pieturas "Kuzņecovs" Salaspils ielā. Tajās turpmāk pieturēs 18. maršruta autobuss, 15. maršruta trolejbuss, kā arī 204. un 316. maršruta mikroautobusi.

Saskaņā ar "Akropole Rīga" vadītāja un "Akropolis Group" valdes locekļa Kaspara Beitiņa teikto infrastruktūras izveidē un uzlabošanā ieguldīti kopumā septiņi miljoni eiro.

Jau ziņots, ka iepirkšanās centru "Akropole" plānots atklāt 4. aprīlī.

Teju 170 nomnieku vidū ir gan modes un dzīvesstila preču veikali, gan dažādu pakalpojumu sniedzēji, restorāni un kafejnīcas. Savukārt pie iepirkšanās centra būs pieejama stāvvieta 2300 automašīnām.

"Akropole" ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem būvprojektiem Latvijā, un kopējās investīcijas projekta realizācijā, ieskaitot transporta infrastruktūras izveidi un apkārtnes uzlabošanu, lēšamas nepilnu 180 miljonu eiro apmērā. Projekta autors ir SIA "Sarma un Norde Arhitekti", būvuzņēmējs – SIA "Merks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!