Foto: LETA
Pirmdien, 8. februārī, stājās spēkā jaunais tirdzniecības modelis, kas nosaka to, ka vēl vairāk, teju uz pusi, ir samazināts veikalu apmeklētāju skaits, kas var atrasties tirdzniecības zālēs un tas tiek vēl striktāk kontrolēts. Vienlaikus līdz ar to kopš tirdzniecības aizliegumu daļējas atcelšanas pārtikas mazumtirdzniecības tīklu veikali ir atsākuši tirgot pilnu preču sortimentu. Portāls "Delfi" novēroja, ka pirmdien atsevišķos veikalos noteiktos laikos bija izveidojušās samērā garas apmeklētāju rindas. Tirdzniecības tīkli atklāj, kā pirmdien kopumā mainījusies apmeklētāju plūsma, salīdzinot ar citām dienām, un ko visvairāk iedzīvotāji pirkuši klātienē veikalos. Turklāt veikalus apmeklējusi arī policija, kā jaunie tirdzniecības nosacījumi tiek ieviesti dzīvē.

"Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine teic, ka pirmajā dienā pēc aizliegumu atcelšanas bija vērojams lielāks pircēju pieplūdums, taču kopējais pircēju skaits veikalu tīklā ir bijis tikai par aptuveni 5% lielāks nekā nedēļu iepriekš – tas apstiprina, cilvēki šobrīd veikalus apmeklē tikai tad, kad tiem tiešām kaut kas ir nepieciešams. Protams, ir vērojams straujš pieprasījuma kāpums iepriekš aizliegtajām precēm, taču lielāko daļu pirkumu veikalā tik un tā veido pārtikas produkti.

Ņemot vērā jaunos platības ierobežojumus, kas paredz 25 kvadrātmetrus uz vienu pircēju, atsevišķos "Rimi" veikalos dienas pirmajā pusē ārpus veikala veidojās cilvēku rindas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!