Foto: F64
AS “OlainFarm” šā gada deviņos mēnešos nopelnījis 6,4 miljonus latu (9,1 miljonus eiro), kas ir par 27% vairāk nekā šajā laikā pērn un gandrīz desmit reizes vairāk nekā 2007.gadā. Šā gada pirmie deviņi mēneši ir bijuši ienesīgākie AS “OlainFarm” vēsturē, portāls “Delfi” uzzināja kompānijā.

Kompānijas konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012.gada pirmajos deviņos mēnešos liecina, ka deviņos mēnešos apgrozījums ir pieaudzis par 34%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, un sasniedzis 35,2 miljonus latu (50 miljonus eiro).

Šī gada deviņu mēnešu rezultāti parāda, ka "OlainFarm" pārliecinoši uzņem attīstības tempus, lai kļūtu par vadošo gatavo zāļu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražotāju Baltijā, norāda "OlainFarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

2012.gada pirmajā pusgadā turpināja pieaugt AS "OlainFarm" realizācijas apjomi visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Baltkrieviju. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2012.gada deviņos mēnešos ir vērojams Taivānā, kur tās apjoms palielinājies 8 reizes, Latvijā - 4 reizes, Lielbritānijā - 2 reizes, kā arī Krievijā, kur realizācijas apjoms pieaudzis par 30%. "OlainFarm" lielākie noieta tirgi šajā periodā ir Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija, Lielbritānija un Kazahstāna.

"OlainFarm" 2012.gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums 2012.gadā sasniegs 48 miljonus latu (68,3 miljonus eiro), bet peļņa būs 8,6 miljoni latu (12,24 miljoni eiro). Saskaņā ar 2012.gada deviņu mēnešu neauditēto pārskatu, tā laikā realizācija ir sasniegusi 73,3%, bet peļņa - 74,2% no gadam plānotā apjoma.

„OlainFarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd „OlainFarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!