Foto: Shutterstock

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir veikusi izmaiņas divos noteikumu projektos par numerācijas izmantošanu.

SPRK norāda, ka, pateicoties izmaiņām, būtiski samazināsies administratīvais slogs gan mobilo sakaru operatoriem, gan SPRK. Turpmāk SPRK padomes priekšsēdētājam būs tiesības piešķirt, pagarināt, anulēt vai tālāk nodot operatoram numuru lietošanas tiesības. Tas nodrošinās ātrāku šī jautājuma izskatīšanu un lēmuma pieņemšanu, kas skar operatoru intereses.

Līdz ar izmaiņām noteikumos, lietotājiem būs iespēja saglabāt savu līdzšinējo numuru, ja lietotājs ir izbeidzis līgumu ar savu operatoru un 30 dienu laikā noslēdz jaunu līgumu ar citu mobilo sakaru operatoru.

Vienlaikus noteikumu projekti ir papildināti ar vairākām citām izmaiņām, piemēram, operators informāciju par numuru piešķiršanu iesniegs elektroniski, izmantojot tam atbilstošu veidlapu.

SPRK ir pienākums veikt izmaiņas noteikumu projektos, kā to paredz jaunais Elektronisko sakaru likumprojekta deleģējums. Noteikumu projekti varētu stāties spēkā vienlaikus ar jaunā Elektronisko sakaru likuma spēkā stāšanos.

Ar konsultācijas dokumentu var iepazīties SPRK mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!