Foto: DELFI

Ņemot vērā valstī noteiktos pasākumus Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai, daļai uzņēmēju joprojām nav iespējams darboties ar pilnu jaudu. Tas negatīvi ietekmē arī uzņēmējdarbību, jo netiek nodrošināti ražošanas un pakalpojumu procesi, ir naudas plūsmas problēmas, tai skaitā atlikti norēķini un apgrozāmo līdzekļu trūkums. Tāpēc ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs piedāvā vēl paplašināt granta programmu uzņēmējiem apgrozāmo līdzekļu kompensēšanai, būtiski palielinot atbalsta saņemšanas apmērs.

Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi jaunus grozījumus apgrozāmo līdzekļu granta atbalsta programmā, kas būtiski palielinās uzņēmējiem pieejamo atbalstu.

Sagatavotie grozījumi paredz, ka atbalsta apmērs uzņēmējiem tiek dubultots – sākot ar 2021. gada 1. janvāri ik mēnesi – 60% no uzņēmuma bruto darba algas kopsummas, par kuru samaksāti darba algas nodokļi 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī. Paaugstināti ir arī maksimālie atbalsta griezti līdz 100 000 eiro mēnesī.

"Atbalstam šajā Covid-19 krīzes periodā ir jābūt vēl dāsnākam, lai tas patiešām sasniedz iecerēto mērķi – atbalstīt uzņēmējus, lai viņi šajā sarežģītajā periodā var saglabāt darba vietas saviem darbiniekiem, noturēt savus darbiniekus, "pārziemot" šo krīzes periodu un arī pēc krīzes turpināt savu saimniecisko darbību. Ir skaidrs, ka, turpinoties ārkārtējai situācijai un dažādiem darbības ierobežojumiem, kas saistīti ar epidemioloģisko drošību, uzņēmēji ilgstoši nevar iztikt ar uzkrājumiem, tāpēc mums ir jānāk ar tādu piedāvājumu, kas būtu atbilstošs patreizējai situācijai. Jau vakar Ministru kabinetā lēmām, ka grants apgrozāmajiem līdzekļiem komersantiem būs pieejams katru mēnesi līdz maija beigām. Uzskatu, ka šobrīd mums ir jānāk vēl vienu soli pretī un jāpalielina arī atbalsta apmērs", norāda ekonomikas ministrs.

Plānots ceturtdien, 14. janvārī, grozījumus saskaņot finanšu ministra vadītajā darba grupā uzņēmēju atbalstam un apstiprināt valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!