Foto: Valsts policija
Aizvadītajā nedēļā, 10. jūnijā, Ogres novadā, Suntažu pagastā, uz autoceļa P8 Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa, veicot transportlīdzekļu faktiskās masas kontroli, ievērojusi kādu kravas pārvadātāju, kurš, iespējams, bija pārsniedzis atļauto transportlīdzekļa masu.

Apturot šo transportlīdzekli un veicot faktiskās masas pārbaudi, likumsargi konstatēja, ka konkrētais transportlīdzeklis ir ievērojami pārsniedzis atļauto transportlīdzekļa masu – pārsniegta pieļaujamā faktiskā masa par 9750 kg, bet divasu tilta asu slodzes summa par 5987 kg, savukārt piekabes divasu tilta asu slodzes summa pārsniegta par 3750 kg.

Kā informē Valsts policija, kopumā uzsākti seši administratīvā pārkāpuma procesi – trīs transportlīdzekļa vadītājam, trīs pārvadātājam – par šādiem pārkāpumiem: par transportlīdzekļa sastāva pieļaujamās faktiskās masas pārsniegšanu, par transportlīdzekļa divasu tilta asu slodžu summas pārsniegšanu un piekabes divasu tilta asu slodžu summas pārsniegšanu.

Kopumā par šiem pārkāpumiem piemēroti naudas sodi 8450 eiro apmērā.

Valsts policijā piebilst, ka kravas pārvadātājs nedrīkstēja turpināt ceļu, kamēr nebija atslogojis transportlīdzekli un samaksājis naudas sodu.

Valsts policija aicina personas, kuras nodarbojas ar kravas pārvadājumiem, nebūt bezatbildīgām un rūpēties, lai krava nepārsniegtu atļauto svaru, kas būtiski var pasliktināt ceļu stāvokli valstī, kā arī radīt apdraudējumu satiksmes drošībai.

Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa ikdienā veic kravas automašīnu faktiskās masas kontroli uz visiem Latvijas autoceļiem un aicina iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, ja redz iespējamus pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!