Foto: LETA

Valsts policija pagaidām nesniegs jaunu informāciju, kā tai sokas ar tā dēvētās AS "Liepājas metalurgs" lietas virzību, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Sigita Pildava.

Uz jautājumu, vai šajā lietā kādai personai ir piemērots aizdomās turētā statuss, Pildava atbildēja, ka policija turpina izmeklēt šo lietu un procesuālas darbības izmeklēšanas interesēs komentētas netiek.

Presē izskanējis, ka uzņēmuma akcionāri Iļja Segals un Sergejs Zaharjins nesen veikuši dāsnus dāvinājumus saviem radiem. Taujāta, vai īpašumu dāvināšana netraucēs izmeklēšanai, Pildava vispārīgi atbildēja, ka likums neaizliedz uzlikt arestu arī trešajām personām nodotam īpašumam.

Jau ziņots, ka AS "Liepājas metalurgs" lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins pirms nepilna mēneša savam vecākajam brālim Valērijam uzdāvinājis piecus nekustamos īpašumus, kuru kopējā vērtība bijusi gandrīz deviņi miljoni latu. Portāls "Pietiek.com" vēsta, ka arī otrs lielais metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" akcionārs Iļja Segals šā gada maija beigās veicis dāsnu dāvinājumu, savu Jūrmalas villu uzdāvinot divpadsmitgadīgajam dēlam.

Kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar iespējamu AS "Liepājas metalurgs" vadības noziedzīgu rīcību, Valsts policija (VP) 14.maijā veica 14 kratīšanas. Kratīšanas veiktas "Liepājas metalurga" vadības un akcionāru dzīvesvietās un darba kabinetos.

Tajā brīdī kriminālprocesā nevienai personai nav piemērots aizdomās turētā statuss, nebija arī neviena aizturētā, taču cilvēki tika pratināti. Iepriekš Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis pratināmo vārdus un skaitu nenosauca, taču neizslēdza, ka aizturētie vai aizdomās turētie var parādīties.

Kratīšanas veiktas Rīgā, Liepājā un Jūrmalā. Rīgā kratīšana veikta uzņēmuma pārstāvniecībā. Kratīšanas ir veiktas uzņēmuma akcionāru un amatpersonu dzīves un darba vietās, bet citos uzņēmumos kratīšanas nav veiktas.

Kratīšanās izņemti dažādi priekšmeti, tostarp datori un dokumenti. Izmeklēšanas darbībās piedalījās arī VP pretterorisma vienība "Omega". Specvienības kaujinieki piesaistīti, nevis lai "veidotu šovu", bet nodrošinātu pierādījumu saglabāšanu.

Kriminālprocess ir diezgan apjomīgs, tāpēc ātrus izmeklēšanas rezultātus solīt nevar. ENAP lietas izmeklēšanā sadarbojas ar ārvalstīm, taču netiek atklāts, ar kurām. Policija arī sadarbojas ar Valsts kasi un vērtē uzņēmumā veiktā audita rezultātus.

ENAP priekšnieks iepriekš apstiprināja, ka kriminālprocess, kurā patlaban notiek aktīvas izmeklēšanas darbības, sākts pēc "Liepājas metalurga" akcionāra Kirova Lipmana iesnieguma pagājušā gada augustā. Izmeklēti tiek iespējamie noziegumi, kas veikti ilgstošā laika posmā.

Jau ziņots, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izmeklē krimināllietu par piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu saistībā ar "Liepājas metalurgu". Šīs lietas ietvaros policija šodien veikusi kratīšanas "Liepājas metalurga" vadības dzīvesvietās un darba kabinetos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!