Foto: DELFI

Kļuvis zināms, ka Polijā ražotajā putnu barībā konstatētas neatļautas vielas. Tā kā Polijas izcelsmes vistas gaļa nopērkama arī veikalos Latvijā, mūsu valsts Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) gaida detalizētāku informāciju no Polijas puses, arī tirgotāji seko līdzi notikumu tālākai attīstībai.

Neatļautas vielas

6. oktobrī Eiropas Savienības Ātrās brīdināšanas sistēmā ievietots informatīvs paziņojums par uzņēmumu "Berg & Schmidt Polska", kura ražotajā dzīvnieku barībā ir konstatētas neatļautas vielas. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija (LAPNA) 7. oktobrī informēja, ka Polijas Policijas Centrālais izmeklēšanas birojs konstatējis, ka Polijas vistas, tītari un pīles ir baroti ar lopbarību, kurā izmantota neatļauta sastāvdaļa - tehniskā eļļa.

Latvijas PVD sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Meistere "Delfi Bizness" uzsver, ka Polijas kompetentā pārtikas apriti uzraugošā iestāde veic pārbaudes un pagaidām nav sniegusi nekādu papildus informāciju par to, kurām valstīm un uzņēmumiem varētu būt piegādāta piesārņotā dzīvnieku barība. Pagaidām arī neesot zināms, kurām Polijas mājputnu saimniecībām piesārņotā barība piegādāta. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!