Foto: Pixabay

SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") valde ievēlēta jaunā sastāvā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Atbilstoši "Possessor" akcionāru kārtējās sapulces lēmumam "Possessor" valdes priekšsēdētāja amatā uz piecu gadu termiņu iecelts līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Andris Gādmanis, kā arī valdes locekles amatā darbu turpinās Marina Podvinska. Vienlaikus no jauna "Possessor" valdē iecelts Kaspars Kociņš.

Tādējādi darbu "Possessor" valdē vairs neturpina Dace Gaile.

Izmaiņas "Possessor" valdē Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas otrdien, 3.maijā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus akcionāru kārtējā sapulcē arī pieņemts lēmums piešķirt Gādmanim prēmiju 8000 eiro apmērā, bet Gailei un Podvinskai - 6000 eiro apmērā.

Tāpat atbilstoši akcionāru kārtējās sapulces lēmumam "Possessor" valdes priekšsēdētājam mēneša atlīdzība noteikta 5000 eiro apmērā, bet "Possessor" valdes locekļiem mēneša atlīdzība noteikta 4500 eiro apmērā.

Pēc "Possessor" vēstītā, Kociņam ir vairāk nekā četru gadu augstākā līmeņa vadības pieredze SIA "Skonto Plan Ltd" gan Latvijā, gan Lielbritānijā. Iepriekš Kociņš ir strādājis valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi", ieņemot finanšu direktora amatu.

Jau ziņots, ka konkurss uz trim "Possessor" valdes locekļa amatiem biznesa attīstības un privatizācijas, finanšu jautājumu, kā arī valsts kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības un korporatīvās pārvaldības jomas kompetencēs tika izsludināts 2021.gada novembra sākumā. Kopumā konkursā tika saņemti 13 pretendentu pieteikumi, kuru vērtēšana notika trijās kārtās.

Tāpat vēstīts, lai "Possessor" pārvaldīšanā valdes līmenī tiktu nodrošināts "četru acu princips" lēmumu pieņemšanā, kā arī piesaistīti kvalificēti eksperti kapitālsabiedrību pārvaldīšanā, privatizācijas procesos, kā arī publiskos iepirkumos, dalībnieku ārkārtas sapulcē 2020.gada 5.novembrī tika nolemts veikt grozījumus "Possessor" statūtos, palielinot valdes locekļu skaitu no viena līdz trim.

Toreiz tika iecelta pagaidu valde trīs cilvēku sastāvā. Akcionāru ārkārtas sapulcē "Possessor" valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts Gādmanis, savukārt valdes locekles amatā tika iecelta Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja Dace Gaile un Ekonomikas ministrijas Juridiskā departamenta Valsts aktīvu pārvaldes un atsavināšanas nodaļas vadītāja Marina Podvinska.

"Possessor" valde tika iecelta uz laiku - līdz brīdim, kad dalībnieku sapulce "Possessor" valdes locekļu amatā ievēlēs kandidātus Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajā nominēšanas kārtībā.

"Possessor" akciju turētājs ir Ekonomikas ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!