Foto: Publicitātes foto

Prāmju operators "Stena Line" maršrutā Ventspils-Nīneshamna (Zviedrija) palielinās reisu skaitu abos virzienos no sešām līdz astoņām reizēm nedēļā, informēja uzņēmumā.

Reisu skaits tiks palielināts no 19.oktobra.

Uzņēmumā skaidro, ka šis maršruts kļūst arvien pieprasītāks un, kopš tas pirms vairākiem gadiem tika pārņemts no kompānijas "Scandlines", kravu un pasažieru skaits turpina augt. Šī gada pirmajos deviņos mēnešos kravu vienību un pasažieru skaits palielinājies par 23%.

Patlaban maršrutā Ventspils-Nīneshamna kursē prāmji "Scottish Viking" un "Stena Flavia". Ar prāmju "ASK" un "URD" iekļaušanu reisu skaits abos virzienos tiek palielināts no sešām līdz astoņām reizēm nedēļā, turklāt viena atiešana uz Nīneshamnu un atpakaļ tiks veikta no Liepājas ostas. Prāmji "ASK" un "URD" turpinās kursēt arī maršrutā Liepāja-Traveminde (Vācija).

Kā skaidro Baltijas jūras maršrutu direktors Tonijs Mikelsens, ir patīkami, ka maršruts Ventspils-Nīneshamna tik strauji attīstās. Šobrīd kompānijai esot iespēja palielināt kapacitāti ar papildu reisiem klientu pieprasītos laikos. Tas esot iespējams, piesaistot papildu prāmjus, kas līdz šim kursējuši no Latvijas uz Vāciju. Tas gan esot pašsaprotami, ka uzņēmums pielāgo darbību tirgus pieprasījumam.

“Stena Line” esot pārliecināta par šī virziena arī turpmāku attīstību. Mikelsens norāda, ka šis kompānijai ir stratēģiski svarīgs maršruts un uzņēmums turpinās strādāt pie tā pilnveides.

Kā ziņots, 2012.gada beigās "Stena Line" izpilddirektors Gunnars Blomdāls vizītes laikā Satiksmes ministrijā skaidroja, ka kompānija ir ieinteresēta attīstīt savu biznesu Latvijā. Darbu Latvijā kompānija sāka 2013.gadā.

Uzņēmums esot ieinteresēts investēt biznesā vismaz 10-15 gadus ilgā termiņā, tai skaitā iesaistīties strauji augošo Krievijas un Rietumeiropas tirdzniecības plūsmu organizēšanā.

"StenaLineGroup" ir starptautisks transporta un tūrisma pakalpojuma uzņēmums ar plašu maršrutu tīklu Eiropā. Kompānijai ir 19 prāmju maršruti Skandināvijas un Lielbritānijas reģionā. Maršruti savieno astoņas valstis. Kompānijai ir 35 prāmji, un tajā strādā 5700 darbinieki. Kompānijas ienākumi ir 1038 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!