Ernesto Preatoni "Pro Kapital" grupas uzņēmums SIA "PK Investments" tirdzniecības centrā "Domina Shopping", kas atradīsies Rīgā, Ieriķu ielā, bijušās VEF rūpnīcas teritorijā, jau investējis vairāk nekā četrus miljonus latu un turpina aktīvus celtniecības darbus.
Par to informēja kompānijas pārstāve Iveta Vanaga, piebilstot, ka kopumā tirdzniecības centra izveidē plānots ieguldīt 60 miljonus dolāru, no kuriem 40% veidos pašu kapitāls un 60% banku kredīti.

Viņa pastāstīja, ka visi tirdzniecības centra celtniecības darbi notiek pēc plānotajiem grafikiem. Tāpat Vanaga norādīja, ka kompānijai jau šobrīd ir zināmi vairāki centra enkurnomnieki, taču to vārdi tiks atklāti tikai pēc līgumu noslēgšanas.

"Domina Shopping" celtniecības darbi uzsākti šā gada martā un tos pabeigt plānots 2003.gada pavasara beigās. Paredzēts, ka centra kopējā platība būs 110 000 kvadrātmetru, savukārt tirdzniecības platība - vairāk nekā 40 000 kvadrātmetru. Centra teritorijā paredzēta autostāvvieta 1900 automašīnām, no kurām 1500 varēs novietot stāvvietā zem jumta, savukārt 400 ārpusē pie tirdzniecības centra.

Tirdzniecības centra celtniecības darbus veic līgumsabiedrība "ReSi", kura izveidota 2001.gadā, apvienojoties divām būvfirmām - "Re&Re" un itāliešu firmai "Sitei". Centra arhitekti un projektētāji ir divas Itālijas firmas "Studio Bartolli" un MSC, kā arī igauņu firma "EA Reng" un Latvijas - "Arhitekta Valda Zariņa birojs". "PK Investments" ietilpst itāliešu uzņēmēja Ernesto Preatoni uzņēmuma "Pro Kapital" grupā, kura jau 1999.gadā atvēra tirdzniecības centru "Kristiine Keskus" Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!