Foto: LETA

Lai gan pandēmijas laiks bijis slikts dažādām nozarēm, šo krīzi, tāpat kā 2008. gadā, vislabāk pārcieš ražotāji, sevišķi tie, kuri eksportē produktus, nevis jēlmateriālus, "Delfi Bizness" saka AS "Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts, norādot, ka šis ir laiks, kad valdībai būtu nevis jāaizņemas nauda, lai to sadalītu "pa galviņām", bet gan jāpārskata ekonomiskie atbalsta modeļi un aizlienētā nauda jāiegulda tā, lai tā atmaksātos.

Pagājušais gads vienam no zināmākajiem Latgales uzņēmumiem, pretēji daudziem citiem, nebūt nebija slikts. Uzņēmuma dati liecina, ka pagājušajā gadā AS "Preiļu siers" iepirka 145,8 tūkstošus tonnu piena, 3,3 tūkstošus tonnu vājpiena, saražojot 13,27 tūkstošus tonnu siera un 7,68 tūkstošus tonnu sūkalu pulvera. Uzņēmums atjaunojis un nodevis ekspluatācijā uzņēmuma ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Savukārt šogad  acis mestas uz atjaunīgo enerģiju un daļu elektrības nodrošinās sev pats ar saules paneļiem.

Par saules paneļu izbūves iemesliem, aizgājušo gadu un valsts kļūdām, atbalstot ražotājus, "Delfi Bizness" sarunājās ar Jāzepu Šņepstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!