Foto: AP/Scanpix

Kā iespējamais Latvijas nacionālās lidsabiedrības 'airBaltic' investors uzrunāta Japānas lielākā aviosabiedrība "All Nippon Airways" (ANA), portālam "Delfi" apliecināja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Lai runātu par iespējamo sadarbību, Latvijas delegācija jau tikusies ar divām lielākajām Japānas aviokompānijām – ANA un "JAL Japan Airlines".

Tikšanos mērķis bijis prezentēt Latvijas tranzīta koridora priekšrocības Japānas precēm un preču transportam uz Krieviju un citām NVS valstīm, kā arī iespējamā sadarbība aviācijas jomā. No "ariBaltic" puses izteikti priekšlikumi gan par sadarbību aviosabiedrību starpā ar kopīgiem maršrutiem, gan potenciāli par vienošanos un investīcijām "airBaltic".

Dombrovskis gan norādīja, ka Japānā lietišķā etiķete esot mazliet citāda, tāpēc konkrētas biznesa sarunas sākšoties tikai otrdien. Viņš apliecināja, ka kā iespējamais investors no "airBaltic" un piesaistītā konsultanta "Prudentija" puses tikšot uzrunāta ANA, savukārt ar "JAL Japan Airlines" tiks runāts par sadarbību jaunu maršrutu jomā.

Tikai pēc ekspertu sarunām būšot skaidrs, cik lielā mērā Japānas puse ir ieinteresēta investīcijām, skaidroja premjers.

Dombrovskis devies uz Japānu, lai meklētu jaunas iespējas sadarbības paplašināšanai ekonomikā un aktualizētu Latvijas mērķi iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). Premjers tikies ar Japānas valsts amatpersonām un uzņēmējiem.

Tiekoties ar amatpersonām, premjers pārrunās arī Latvijas un Japānas divpusējās politiskās attiecības, tostarp sadarbību starptautiskajās organizācijās, kultūras un izglītības jomās. Dombrovskim plānotas tikšanās ar Japānas premjerministru Šinzo Abi un zemes infrastruktūras, transporta un tūrisma ministru Akihiro Ohtu. Ministru prezidentu uzņems arī Japānas parlamentā Latvijas–Japānas sadraudzības biedrības vadītājs Hirofumi Nakasone.

Ministru prezidentu vizītē uz Japānu pavada Latvijas uzņēmēju delegācija, kas pārstāvēs pārtikas ražošanas, dabisko šķiedru, lauksaimniecības, rūpniecisko iekārtu ražošanas, konsultāciju un finanšu nozares, kā arī transporta un loģistikas jomu, ko pārstāvēs arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!