Foto: DELFI

Preses izdevniecība "Mediju nams" pērn strādāja ar 1,652 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi pieauga par 15% un bija 961 571 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Mediju nams" finanšu rezultātus negatīvi ietekmēja nozares kopējais tirgus lejupslīdes turpinājums drukātās preses kategorijā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, izdevniecības ieņēmumu pieaugumu aizvadītajā gadā izdevās nodrošināt ar satura ražošanas efektivitāti, produktu klāsta palielināšanu un cenu politiku. Reklāmas ieņēmumu pieaugumu nodrošināja interneta portāls "nra.lv". Portāla popularizēšanai aizvadītajā gadā kompānija ieviesa mārketinga aktivitātes, kas veicināja tālāku portāla apmeklētāju un reklāmas ieņēmumu pieaugumu.

Nākotnē "Mediju nams" vadība plāno turpināt interneta portāla "nra.lv" un digitālo projektu kopējo izaugsmi. Savukārt, lai atsvērtu drukāto mediju vidē radītos zaudējumus, tiks strādāts pie jauniem risinājumiem ieņēmumu gūšanā ar digitālajiem projektiem. Tāpat uzņēmums veiks arī drukāto izdevumu satura ražošanas efektivitātes un produktu pārdošanas paaugstināšanu.

2017. gadā "Mediju nams" apgrozījums bija 1,718 miljoni eiro, kas ir par 10,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi saruka par 12,2% un bija 836 313 eiro.

Kompānija reģistrēta 2002. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 12,928 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "MN Mediji".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!