Foto: Publicitātes attēli
Nekustamo īpašumu attīstītājs "Lords LB Special Fund V" šī gada jūnijā uzsāka Preses nama kvartāla otrās kārtas projektēšanu. "Arhis arhitekti" būs atbildīgi par izglītības iestādes būvprojekta izstrādi, savukārt biroju ēkas projekts uzticēts dāņu arhitektu birojam "PLH Arhitekter". Preses nama kvartāla būvniecības otro kārtu plānots uzsākt 2022. gada beigās.

Noslēgtās vienošanās paredz būvprojektu izstrādi pusotra gada laikā no līguma parakstīšanas dienas.

Preses nama kvartāla attīstītājs "Lords LB Special Fund V" atklāj, ka patlaban notiek sarunas ar vairākām izglītības iestādēm par potenciālo sadarbību, tomēr konkrēti pretendenti pagaidām netiek minēti. Projekta pārstāvji norāda, ka vēlas redzēt uzticamu ilgtermiņa partneri, ar ko sakrīt vērtības, izpratne par ilgtspējīgu darbību, kā arī kam ir skaidras nākotnes attīstības vīzijas mūsdienīgas izglītības nodrošināšanā un vēlme iesaistīties tuvās Pārdaugavas sabiedriskās dzīves pilnveidē.

"Pārdaugava ir nopietnu pārmaiņu priekšā. Akadēmiski svarīgu vietu Daugavas kreisajā krastā, kur apvienoti RTU, RISEBA un LU studentu centri, papildinās vēl viena izglītības iestāde. Tas ir nozīmīgs atskaites punkts projekta attīstībā, jo topošās skolas audzēkņiem būs pieejamas labiekārtotas kvartāla atpūtas zonas un sporta infrastruktūra uz multifunkcionālā centra ēkas jumta. Projekta atrašanās vieta Zināšanu jūdzē ar plašām brīvā laika pavadīšanas iespējām gājiena attālumā kļūs par akadēmiskās pilsētvides sirdi," vērtē Preses nama kvartāla attīstītāja "Lords LB Special Fund V" pārstāvis Giedrjus Bernots (Giedrius Bernotas).

Saskaņā ar parakstīto līgumu "Arhis arhitekti" projekta attīstības otrajā posmā izstrādās būvprojektu modernai izglītības iestādei, kas atradīsies iepretim Rīgas vēsturiskajam centram revitalizētajā Zunda kanāla apkārtnē. Paredzēts, ka skolu izbūvēs piecu stāvu ēkā ar kopējo platību 5500 kvadrātmetru. Izglītības iestādes celtniecību plānots pabeigt līdz 2024. gada sākumam.

"Modernas skolas izbūve būs nākamais jaunās arhitektūras pienesums sinerģijā ar vēsturisko mantojumu. Projekta idejas praktiskā īstenošana turpinās radīt longitudinālo Rīgas centru, kā saturisko pildījumu veidos gan izglītības, kultūras, darījumu un dzīvojamās, gan publiskās funkcijas. Mūsdienīga izglītības iestāde ar labiekārtotu apkaimi piešķirs Pārdaugavas nākotnei vēl vairāk cilvēcības un dinamikas, lai šo vietu iecienītu un aktīvi izmantotu," akcentē "Arhis arhitekti" vadītājs Andris Kronbergs.

Paralēli slavenais dāņu arhitektu birojs "PLH Arhitekter" projektēs A klases biroju centru. Ēkas izveide notiks saskaņā ar ilgtspējīgas būvniecības principiem un atbilstoši "Near Zero Energy" standartiem, kas nozīmē zemu enerģijas patēriņu. Biroju ēka ar 25 000 kvadrātmetru kopējo platību atradīsies pie paša Zunda kanāla.

Domājot par ārtelpu risinājumiem pilsētvidē, nekustamo īpašumu attīstītājs "Lords LB Special Fund V" veiks apjomīgus labiekārtošanas un sakopšanas darbus Zunda kanāla apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!