Foto: LETA

Saistībā ar plānoto Preses nama pārbūvi par viesnīcu un futbola laukuma iekārtošanu, Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija izdevusi atļauju nocirst projektam traucējošu ošlapu kļavu.

Komisijas lēmums paredz, ka ošlapu kļavu Balasta dambī 2 drīkstēs nocirst pēc tam, kad īpašuma attīstītājs būs saņēmis būvatļauju un izpildīs tās nosacījumus, tādējādi padarot būvatļauju neapstrīdamu.

Par dabas daudzveidības samazināšanu cirtējam būs jāsamaksā 836 eiro, rakstīts komisijas lēmuma protokolā.

Vēstīts, ka jau šī gada beigās varētu sākties pamestā Preses nama pārbūve par augstas klases viesnīcu. 2017. gada vidū īpašumu par gandrīz 17 miljoniem eiro iegādājās AS "PN Project", kuru pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Lords LB Asset Management".

Plānots, ka uzņēmuma "InterContinental Hotels Group" zīmola "Holiday Inn" viesnīca apmeklētājiem durvis varētu vērt 2022. gadā. "Holiday Inn Riga" būs 280 numuri, no viesnīcas pavērsies brīnišķīga pilsētas un Vecrīgas panorāma. Viesnīcā darbosies viens restorāns, un tā tiks veidota pēc "Holiday Inn" atvērtā tipa koncepcijas.

Nākotnes plānus ar Preses nama attīstību saista arī Latvijas Futbola federācija, kas parakstījusi sadarbības memorandu ar "PN Project". Tas paredz izvērst ilggadēju sadarbību Preses nama teritorijas futbola laukuma un tam piegulošās sporta infrastruktūras objektu izveidē un uzturēšanā, radot visai sabiedrībai pieejamu un maksimāli izmantojamu sporta vidi. Futbola laukumu paredzēts izveidot mūsdienīga biznesa kvartāla projekta attīstīšanas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!