Foto: LETA

Preses, drukāto materiālu, kā arī komisijas preču loģistikas un vairumtirdzniecības uzņēmums "Preses serviss" 2019. gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 6%, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. Arī šogad uzņēmums plāno ieņēmumu samazinājumu.

Tas, kā skaidrots iesniegtajā vadības ziņojumā, saistīts ar drukātās preses tirgus konjuktūras izmaiņām, kas negatīvi ietekmējis pieprasījumu pēc vairākām galvenajām produktu kategorijām. Iesniegtais gada pārskats liecina, ka pērn SIA "Preses serviss" apgrozījusi 16,07 miljonus eiro un nopelnījusi 642,10 tūkstošus eiro.

Šogad uzņēmums plāno ieņēmumu samazinājumu, ko sekmē gan koronavīrusa izplatība, gan arī drukātās preses apjoma samazinājums. Turpmāko apgrozīju kritumu "Preses serviss" plāno kompensēt, strādājot pie darbības optimizācijas un izmaksu kontroles.

SIA "Preses serviss" vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA "Narvesen Baltija", savukārt patiesie labuma guvēji – Magnuss Reitans (Magnus Reitan), Ods Reitans (Odd Reitan) un Ole Reitans (Ole Robert Reitan).

"Lursoft" izziņas informācija liecina, ka "Preses serviss" iekļauts VID padziļinātās sadarbības programmas Zelta līmenī. Pērn uzņēmums nodokļos samaksājis 992,86 tūkstošus eiro un nodarbinājis 75 strādājošos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!