Foto: LETA

Kaut arī Eiropas Savienības (ES) statistikas departamenta "Eurostat" dati liecina, ka Latvijā samazinājies nodarbinātības līmenis, Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, liecina pretējo, proti, šī gada 2.ceturksnī Latvijā bija visaugstākais nodarbinātības līmenis kopš 2008.gada, aģentūru LETA informēja CPS pārstāve Sanda Rieksta.

Viņa skaidroja, ka dati, ko sniedz "Eurostat" un "CSP" atšķiras, jo CSP dati ir sezonāli neizlīdzinātie, bet "Eurostat" sezonāli izlīdzinātie.

Pēc CSP datiem, Latvijā šī gada 2.ceturksnī nodarbinātības līmenis bija 62,6%, kas bijis visaugstākais nodarbinātības līmenis kopš 2008.gada 2.ceturkšņa, kad nodarbinātība sasniedza 63,1%. Šī gada 2.ceturksnī Latvijā bija nodarbināti 891 700 iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, 2017.gada 2.ceturksnī nodarbinātības līmenis palielinājās par procentpunktu, bet nodarbināto skaits - par 9200.

Pēc Riekstas paustā, lielākais nodarbināto skaita pieaugums bija apstrādes rūpniecībā, izglītībā, mākslas, izklaides un atpūtas nozarē, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu jomā, kā arī administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā.

Jau ziņots, ka Latvija otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju bijusi viena no trim Eiropas Savienības (ES) valstīm, kur samazinājies nodarbinātības līmenis, liecina trešdien publiskotie ES statistikas departamenta "Eurostat" dati.

Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn nodarbināto skaits samazinājies par 1,4%. Mazāks kritums bijis Horvātijā (-0,3%) , bet lielāks - Lietuvā (-1,6%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!