Foto: Publicitātes attēli
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) Liepājā rīko 4. apakšveļas nozares biznesa forumu, kas ir starptautisks pasākums nozares profesionāļiem. Par foruma kulmināciju uzskatāma Latvijas apakšveļas zīmolu 2019./2020. gada rudens/ziemas kolekciju modes skate, kurā piedalīsies "Grācija-RIM", "La Coquette", "Nikol Djumon", "Orhideja", "Regina N", "Rosme", "Stefi L", "V.I.P.A", "V.O.V.A." un "Ze:Bra".

25. un 26. oktobrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisinās 4. apakšveļas nozares biznesa forums, kas ir starptautisks pasākums nozares profesionāļiem. To, ka Latvija uzskatāma par apakšveļas ražošanas lielvalsti, Latvijā zina vien retais. Taču ārvalstīs jomas profesionāļi Liepāju dēvē par apakšveļas nozares meku, jo vēju pilsētā koncentrējušies vairāk nekā 50 veļas ražotāju un daļa no tiem eksportē līdz pat 90% saražotā, norāda LIAA.

Forums tiek organizēts jau ceturto gadu, un tā mērķis ir veicināt Latvijas veļas ražotāju un zīmolu lielāku atpazīstamību Eiropā un pasaulē, dibināt kontaktus ar ārvalstu iepircējiem un stiprināt Latvijas apakšveļas nozari. Dalību forumā apstiprinājuši vairāk nekā 60 iepircēju no tādām valstīm kā Lielbritānija, Krievija, Vācija, Somija, Ukraina un Itālija, savukārt Latviju forumā pārstāvēs vairāk nekā 20 ražotāju un zīmolu.

"Apakšveļas ražotāji šobrīd ir spēcīgākie Latvijas tekstilražošanas sektora pārstāvji, kas ir veiksmīgi ne tikai vietējā tirgū, bet arī eksportā uz ārvalstīm, kas, protams, labvēlīgi ietekmē valsts ekonomiku. Mūsu ražotāji starptautiskajā tirgū spēj piedāvāt pilnu pakalpojumu klāstu – no furnitūras un audumu ražošanas līdz apakšveļas kolekciju dizaina izstrādei un ražošanai, kas neapšaubāmi ir viena no lielākajām Latvijas rūpniecības priekšrocībām. Forums un tā ietvaros organizētā modes skate ir apliecinājums šī ražošanas sektora nozīmībai, un ceram, ka tas veicinās jaunas sadarbības produktu eksportā," stāsta LIAA direktors Andris Ozols.

25. oktobrī foruma programma sāksies ar ārvalstu iepircēju vizīti Lauma Fabrics audumu ražotnē. Vēlāk pasākuma dalībnieki iepazīsies ar apakšveļas nozares jaunākajām tirgus un pārdošanas tendencēm gan Latvijā, gan lielākajos Eiropas tirgos. Vienotā paneļdiskusijā piedalīsies iepircēji no Lielbritānijas, Itālijas, Krievijas un Vācijas, kas stāstīs par savu valstu tirgus īpatnībām un zīmolu atlasi veikaliem.

26. oktobrī foruma dalībnieki sēdīsies pie pārrunu galdiem, lai divpusējo tikšanos laikā runātu par iespējamo sadarbību, bet pasākuma noslēgumā ārvalstu iepircēji apmeklēs vairākas veļas ražotnes, lai iepazītos ar ražošanas procesu.

4. apakšveļas nozares biznesa forumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Liepājas domi un Latvijas Veļas ražotāju asociāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!