Foto: AFI

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien tiksies ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu un lauksaimniekus pārstāvošo organizāciju vadību, portālu "Delfi" informēja Prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt līdzšinējās sarunas par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu ar citām ES dalībvalstīm, kā arī runāt par tiešmaksājumu līmeni un finansējumu lauku atbalstam.

Tikšanās ar zemkopības ministri, Latvijas zemnieku Saeimas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības, Kooperatīvu asociācijas un LPKS "Latraps" pārstāvjiem notiks Melngalvju namā.

Jau ziņots, ka ES Padomes prezidenta Hermana van Rompeja jaunākais piedāvājums nākamajam bloka septiņu gadu budžetam attiecībā uz tiešmaksājumiem lauksaimniekiem nav pieņemams un Baltijas zemnieki gatavi jaunām protesta akcijām.

"Esam kārtējo reizi atstāti pastarīšu lomā, jo uz mūsu rēķina būtībā vēl tiks piemaksāts tādām vecajām dalībvalstīm kā Austrija, Luksemburga, Slovēnija. Šāda muļķīšu loma mums neder, tādēļ rīkosim protesta akciju visās trijās Baltijas valstīs," sacīja biedrības "Zemnieku saeima" vadītājs Juris Lazdiņš.

Arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes loceklis Armands Krauze norādīja, ka Brisele piedāvājums - 196 eiro (138 lati) par vienu hektāru no 2020.gada, turklāt uz Lauku attīstības programmas samazinājuma rēķina - nav pieņemams.

"Pie šāda piedāvājuma premjeram jābloķē kopējais lēmumus un jābalso pret šādu budžetu. Piektdien sanāks kopā visu triju Baltijas valstu zemnieku organizāciju vadītāji un lems par tālāko rīcību," norādīja Krauze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!