Foto: DELFI
Betona tehnoloģiju uzņēmuma "Primekss" īpašnieks SIA "Primekss Group" kopā ar Vācijas saliekamo dzelzsbetona paneļu sistēmu komponenšu ražotāja "Filigran Trägersysteme" Polijas meitas uzņēmumu – "Filigran Spolka Akcyjna" Latvijā nodibinājis uzņēmumu SIA "Filigran Primekss", liecina "Lursoft" Klientu portfeļa un uzņēmuma sniegtā informācija.

Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, un tā īpašnieki vienādās daļās (pa 50% kapitāldaļu katram) ir SIA "Primekss Group" un "Filigran Spolka Akcyjna".

Kopuzņēmums radīts, lai veiksmīgāk virzītu sadarbības ietvaros tapušo "PrīmX-FILIGRAN®" sistēmu Skandināvijas, Polijas un Baltijas valstu tirgos. Tāpat tiek reģistrēts sistēmas patents. Jaunais produkts nodrošina ātrāku augstas kvalitātes betona pārsegumu ražošanu un vēl lielāku elastību konstrukciju projektēšanā, vienlaikus samazinot būvniecības izmaksas

Produkta galvenais pielietojums ir daudzstāvu dzīvojamās ēkas, kur tā vērtība ir būvniecības procesa paātrināšana. "PrīmX-FILIGRAN®" produkts ir saņēmis prestižo visinovatīvākā produktu balvu ("Most Innovative Product 2018") nozares pasākumā, "World of Concrete 2018" izstādē, Lasvegasā, ASV.

SIA "Filigran Primekss" valde sastāv no diviem locekļiem. Par valdes priekšsēdētāju iecelts SIA "Primekss Group" patiesā labuma guvējs Jānis Ošlejs, savukārt Jorg-Dietrich Albrecht Franz Freiherr von und zu Weiler iecelts par valdes locekli.

SIA "Filigran Primekss" juridiskā adrese ir Rīga, Gustava Zemgala gatve 76, kur reģistrēts SIA "Primekss Group" un tā citi meitas uzņēmumi.

SIA "Primekss Group" ir 2008. gadā reģistrēta holdingkompānija, kurai ir divi meitas uzņēmumi – SIA "Primekss", kas eksportē pašu izstrādātās tehnoloģijas uz vairāk nekā 20 valstīm, un SIA "Primeteh", kas nodarbojas ar betona materiālu un tehnoloģiju izpēti.

SIA “Primekss Group” konsolidētais apgrozījums 2016. gadā pārsniedza 30 miljonus eiro, savukārt 2017. gadā, saskaņā ar provizoriskiem datiem, tas ir sniedzis 37 miljonus eiro, liecina uzņēmuma sniegtā informācija. SIA "Primekss" neto apgrozījums 2016. gadā bija 14,797 miljoni eiro, un tās peļņa pēc nodokļiem bija 306 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!