Foto: Wikipedia
Skandināvijas grupas "Primera Travel Group" aviosabiedrība "Primera Air" nodibinājusi aviosabiedrību Latvijā SIA "PrimeraAir Nordic". Tiešie lidojumi no Latvijas pašlaik netiek plānoti, taču Latvijā darbosies lidojumu vadības centrs.

Latvijā dibinātais uzņēmums darbosies paralēli Skandināvijas aviosabiedrībai "Primera Air Scandinavia", teikts "Primera Air" publicētajā paziņojumā. Plānots, ka jaunā aviolīnija darbu sāks oktobrī. Vienlaikus Rīgā tiks atvērts arī kontroles centrs, kas pārraudzīs aviosabiedrības operacionālos jautājumus. Tas tiks darīts, lai nodrošinātu "Primera Air" izaugsmi. Pašlaik aviosabiedrībai ir astoņas "Boeing 737" jaunās paaudzes lidmašīnas, kurām 2015.gadā tiks pievienota devītā lidmašīna. Bāzes atvēršana Rīgā ļaus aviosabiedrībai augt jaunos tirgos ārpus Skandināvijas, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Primera Travel Group" prezidents un izpilddirektors Andri Mars Ingolfsons informēja, ka "Primera Air Nordic" patlaban neplāno tiešos lidojumus no Latvijas un sākumā aviolīnija pamatā fokusēsies uz Francijas, Lielbritānijas un Skandināvijas klientu apkalpošanu. Tomēr par tiešajiem lidojumiem no Latvijas varētu domāt nākotnē.

Arī lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane atzina, ka saskaņā ar lidostas rīcībā esošo informāciju "Primera Air" patlaban neplāno veikt lidojumus uz/no Latvijas un veido Latvijā lidojumu vadības centru, kurš nav saistīts ar lidojumu veikšanu no Latvijas.

Lai sāktu darbu, "Primera Air" Latvijā meklē dažādus speciālistus - lidojumu kontroles vadītāju, lidojumu atbalsta vadītāju, apkalpes darba laika speciālistu, pārdošanas speciālistu, galveno grāmatvedi un citus.

"Primera Travel Group" strādā visās Skandināvijas valstīs, sniedzot tūroperatora pakalpojumus un veicot lidojumus no visām galvenajām Skandināvijas un Islandes pilsētām. Plānots, ka šogad grupa pārvadās vairāk nekā vienu miljonu pasažieru un tās apgrozījums pārsniegs vienu miljardu dolāru (757,81 miljonu eiro). Šogad jūlijā "Primera Air" pārvadāja 155 000 pasažieru un veica 1006 lidojumus, teikts uzņēmuma mājaslapā publicētajā informācijā.

Latvijas uzņēmums "PrimeraAir Nordic" dibināts maija beigās, un tā vienīgais īpašnieks ir Islandē reģistrētais uzņēmums "Primera Air ehf". "PrimeraAir Nordic" valdes priekšsēdētājs ir Ingolfsons, liecina "Firmas.lv" datubāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!